Kikærtegryde med kokosmælk, kartofler og røde linser. Nem opskrift på virkelig god vegetarisk gryderet med kikærter. Jeg synes ofte at jeg hører, at det er dyrt at spise sundt. Men det behøver det virkelig ikke være. Selvfølgelig koster det mere end en pakke toastbrød, men sund mad kan sagtens laves for rimelige penge.
Kikærtegryde med kokosmælk
Jeg kender flere, som laver budgetter for deres madforbrug hver måned. Det gør jeg ikke, men jeg forsøger alligevel at holde mit madbudget nede. Jeg er heldigvis vild med vegetariske gryderetter og wok, som er nemt og billigt. Hvis du mangler inspiration til en sund og billig ret, vil jeg her dele opskriften på min nemme vegetariske gryderet med kikærter. Det ligner muligvis at der er mange ingredienser i retten, men det meste er krydderier – som altid er gode at have i skabet. Opskriften er tilsat kokosmælk, som gør retten dejligt cremet.
Faktisk indeholder den blot, hvad jeg havde i køleskabet. Det er en rimelig stor portion.
Gryderet med kikærter
Herunder får I min opskrift på en nem kikærtegryde. Lav gerne en stor portion, så du også har til fryseren. Vegetariske gryderetter er nemlig geniale at fryse ned, så der er nem mad til travle dage.
Du får opskriften på kikærtegryde lige her:
Kikærtegryde med kokosmælk, kartofler og røde linser
Ingredienser
- Olivenolie til stegning
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 lille rød chili
- 2 tsk spidskommen
- ½ tsk paprika
- 2 tsk karry
- 1 tsk. koriander
- 1/2 tsk. kardemomme
- 1 bagekartoffel eller 2-3 kartofler
- 1 rød peberfrugt
- ½ squash
- 1 dåse kikærter
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 100 g røde linser
- salt
- 1 spsk citronsaft
- Brune ris
Sådan gør du
- Kog risene efter anvisning på posen.
- Kom olie på panden.
- Svits karry, spidskommen, finthakket chili og løg et par minutter.
- Imens skrælles bagekartoflen. Skær den i små tern.
- Skær squash og peberfrugt i små tern.
- Kom hakkede tomater, kikærter, resten af krydderierne og grøntsager på panden. Lad det stege et par minutter.
- Kom kokosmælk og linser i retten og lad det simre.
- Lad retten simre, til linserne er kogt møre.
- Smag til med citronsaft og salt.
- Serveres med brune ris.
Tilbehør til kikærtegryde
Til kikærtegryden har jeg serveret brune ris – men du kan sagtens spise den uden eller servere quinoa til. Hvis det virkelig er sidst på måneden, så kan frost-grøntsager også bruges. Ellers smager det også skønt med en grovbolle til.
Du er også meget velkommen til at kigge forbi min instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
21 Kommentarer
Hvor ser det bare mega lækkert ud! Det er nogle gange urimeligt dyrt at spise sundt, så det er altid godt med billigere sunde opskrifter :) Tak for opskriften!
Mange tak! :-) Ja, det behøver ikke altid være dyrt at leve sundt – selvom det sagtens kan være det!
Hej Stinna
Hvor mange personer er opskriften til?
Mvh Signe
Lækker ret! Du nævner dog ikke kikærterne i fremgangsmåden, så vidt jeg kan se. Hvornår skal de i? :-)
Tak :-) Det er rettet nu!
Opskriften hænger desværre ikke sammen..
Der bliver både nævnt røde linser og tomatpure, men der står ikke hvornår/hvor meget man skal bruge
Hej, det kan jeg godt se. Det er rettet nu :)
Hvornår tilsættes paprika, koriander og kardemomme?
Tak – det er rettet nu :-)
Er det til 2 personer? :)
Øv antal personer er forsvundet fra opskriften. Jeg mener det er til 2 personer – og så er der nok også en rest, hvis I spiser ris til :-)
Den smager himmelsk godt! :)
Dejligt, mange tak :-)
Jeg er vild med alt ved denne ret. Den smager helt fantastisk. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver den.
Tak for alle dine skønne opskrifter.
Hilsen
Christina
Hvor er det dejligt at høre, tusind tusind tak :-)
Skide god ret.!;) hvis man ikke er vegetar så kom en chirizo pølse i , i små tern. Det gir lidt ekstra umf!;)..
Tak for det! :-)
Fulgte opskriften, den var dejlig nem og smagte rigtig godt
Tak skal du have :-)
Karoline 7 år: den her ret skal vi have på vores madplan hver eneste uge
Sikke en skøn tilbagemelding. Tak! :-)