Kikærtegryde med kokosmælk, kartofler og røde linser

af Stinna

Kikærtegryde med kokosmælk, kartofler og røde linser
Kikærtegryde med kokosmælk, kartofler og røde linser. Jeg synes ofte at jeg hører, at det er dyrt at spise sundt. Men det behøver det virkelig ikke være. Selvfølgelig koster det mere end en pakke toastbrød, men sund mad kan sagtens laves for rimelige penge.

Jeg kender flere, som laver budgetter for deres madforbrug hver måned. Det gør jeg ikke, men jeg forsøger alligevel at holde mit madbudget nede. Jeg er heldigvis vild med vegetariske gryderetter og wok, som er nemt og billigt. Hvis du mangler inspiration til en sund og billig ret, vil jeg her dele opskriften på min nemme kikærtegryde. Til kikærtegryden har jeg serveret brune ris – men du kan sagtens spise den uden eller servere quinoa til. Hvis det virkelig er sidst på måneden, så kan frost-grøntsager også bruges. Det ligner muligvis at der er mange ingredienser i retten, men det meste er krydderier – som altid er gode at have i skabet.

Faktisk indeholder den blot, hvad jeg havde i køleskabet. Det er en rimelig stor portion.

Kikærtegryde med kokosmælk, kartofler og røde linser

Olivenolie til stegning

1 løg

3 fed hvidløg

1 lille rød chili

2 tsk spidskommen

½ tsk paprika

2 tsk karry

1 tsk. koriander

1/2 tsk. kardemomme

1 bagekartoffel (eller 2-3 kartofler)

1 rød peberfrugt

½ squash

1 dåse kikærter

1 dåse hakkede tomater

1 dåse kokosmælk

100g røde linser

salt

1 spsk citronsaft

Brune ris

  1. Kog risene efter anvisning på posen.
  2. Kom olie på panden.
  3. Svits karry, spidskommen, finthakket chili og løg et par minutter.
  4. Imens skrælles bagekartoflen. Skær den i små tern.
  5. Skær squash og peberfrugt i små tern.
  6. Kom hakkede tomater, kikærter og grøntsager på panden. Lad det stege et par minutter.
  7. Kom kokosmælk og linser i retten og lad det simre.
  8. Lad retten simre, til linserne er kogt møre.
  9. Smag til med citronsaft og salt.
  10. Serveres med brune ris.

kikærtegryde-8

Print Friendly, PDF & Email
7 Kommentarer

7 Kommentarer

Josefine 14. januar 2015 - 23:00

Hvor ser det bare mega lækkert ud! Det er nogle gange urimeligt dyrt at spise sundt, så det er altid godt med billigere sunde opskrifter :) Tak for opskriften!

Reply
Stinna 15. januar 2015 - 20:42

Mange tak! :-) Ja, det behøver ikke altid være dyrt at leve sundt – selvom det sagtens kan være det!

Reply
Linnea 16. januar 2015 - 11:48

Lækker ret! Du nævner dog ikke kikærterne i fremgangsmåden, så vidt jeg kan se. Hvornår skal de i? :-)

Reply
Stinna 16. januar 2015 - 12:26

Tak :-) Det er rettet nu!

Reply
4 varme vegetarretter - Stinna 20. januar 2017 - 10:20

[…] Vegansk kikærtegryde – serveret med quinoa. […]

Reply
Grena 31. marts 2019 - 18:56

Opskriften hænger desværre ikke sammen..
Der bliver både nævnt røde linser og tomatpure, men der står ikke hvornår/hvor meget man skal bruge

Reply
Stinna 31. marts 2019 - 20:02

Hej, det kan jeg godt se. Det er rettet nu :)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.