Jordskokkesuppe med ristede kikærter og æble

af Stinna
Jordskokkesuppe med ristede kikærter-6

Jordskokkesuppe med ristede kikærter og æbler. Denne skønne og cremede jordskokkesuppe lavede jeg forleden herhjemme, hvor min kæreste og jeg havde været på torvemarked i Aarhus. Her købte vi jordskokker, som om aftenen blev brugt til denne suppe. Min variant af jordskokkesuppe er med kartofler, løg, hvidløg og frisk timian – sammen med fløde. Fløde passer perfekt til smagen af jordskokker.

Vegetarisk jordskokkesuppe

Suppen har jeg valgt at toppe med soyaristede kikærter og friske æbler blandet med persille. Æblerne giver noget friskhed til den ellers lidt fede suppe. Suppen er lavet med piskefløde og det smagte så skønt – men jeg tror, at soyafløde også sagtens vil kunne fungere – eller noget andet, hvis du ikke er så vild med at bruge fløde.

Opskrift på jordskokkesuppe med ristede kikærter:

Jordskokkesuppe med ristede kikærter og æbler

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid45 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Jordskokkesuppe

  • 500 g jordskokker
  • 300 g kartofler
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 frisk timian (ca. 1 spsk. hakket)
  • 7 dl vand
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • salt
  • peber
  • 2,5 dl piskefløde

Ristede kikærter

  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk. olie
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 drys cayennepeber

Æble-persille topping

  • 1 æble
  • 1 lille håndfuld frisk persille
  • lidt citronsaft

Sådan gør du

Jordskokkesuppe

  • Først laves suppen. Start med at vaske og skrælle jordskokkerne og kartoflerne. Skær dem i mindre stykker og sæt dem til side.
  • Kom olie i en gryde. Hak løg og hvidløg groft og kom det i gryden. Lad det stege lidt.
  • Tilsæt kartoflerne og jordskokkerne og lad det stege ved lav varme i 1-2 minutter.
  • Tilsæt frisk timian, vand, æblecider og lidt salt. Lad det koge, til jordskokkerne og kartoflerne er møre. 
  • Når grøntsagerne er møre blendes suppen til den er helt ensartet i konsistensen. Hæld suppen tilbage i gryden. 
  • Tilsæt fløde og varm suppen op. Smag til med salt, peber og æblecidereddike. 

Ristede kikærter

  • Imens suppen koger laves toppingen. Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem grundigt. Kom olie og soyasauce på en pande og tilsæt kikærterne og cayennepeber. Lad det stege, til kikærterne er gyldne. 

Æble-persille topping

  • Skær æbler i tern og hak persille groft. Kom det i en skål og hæld lidt citronsaft over. Vend det rundt. 
  • Suppen serveres med de ristede kikærter og æble-persille topping. Velbekomme. 

Hvis du også er vild med suppe, så er denne måske også noget for dig:

Tomatsuppe med kokosmælk og røde linser

Vegetarisk jordskokkesuppe

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

4 Kommentarer

Maria 10. april 2019 - 08:24

Hej Stinna,
Hvis jeg gerne vil prøve at lave en vegansk version af suppen hvad kan jeg så erstatte fløden med?

Reply
Stinna 10. april 2019 - 08:32

Hej Maria. Jeg ville prøve med soyafløde :-) Jeg har dog ikke forsøgt.

Reply
Björg 4. november 2019 - 16:32

Jeg lavede den med soyafløde og den var super god :)
Man skal bare være opmærksom på med soyafløden, at den skal sættes i til allersidst for den kan få suppen til at skille, hvis man varmer den op for længe.
Jeg tilføjede dog en boullionterning da jeg ikke syntes den smagte af nok uden.

Reply
Stinna 5. november 2019 - 09:05

Tak for tip med soyafløde :-) Og dejligt at du kunne lide suppen.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.