5,7K
Gulerodssuppe med ristede kikærter. Nem opskrift på grøntsagssuppe med gulerødder. Denne gulerodssuppe er perfekt, når der er så koldt udenfor som der er for tiden. Jeg spiser meget suppe i vintermånederne, især fordi det smager skønt og er sundt.
Gulerodssuppe
Denne gulerodssuppe er virkelig simpel og tager nærmest ingen tid at lave. Jeg toppede min suppe med soya-ristede kikærter og lidt feta, men ellers kan lidt grove nudler også være lækkert.
Gulerodssuppe med ristede kikærter
Ingredienser
- 500 g gulerødder
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 1 x 1 cm frisk ingefær
- 1 stk. lille klump frisk gurkemeje eller ½ tsk tørret
- olie til stegning
- 1 tsk. karrypasta
- saft af ½ citron
- 500 ml vand
- lidt grøntsags bouillion
- salt
- evt. lidt chili
- 1 dåse kikærter
- 2 spsk soyasauce
Sådan gør du
- Kom olie i en gryde.
- Skær løg, hvidløg, gulerødder, ingefær, gurkemeje og chili i tern/små stykker og kom det i en gryde.
- Lad det stege til ét minuts tid, hvorefter der tilsættes karrypasta, vand og grøntsagsboullion.
- Lad suppen koge, til gulerødderne er blevet møre.
- Imens laves de stegte kikærter.
- Kom lidt olie på en pande og steg kikærterne heri. Når kikærterne har fået lidt farve, tilsættes soya. Kikærterne er færdige, når alt soya er på kikærterne.
- Når gulerødderne er kogt møre, skal suppen blendes. Jeg brugte min stavblender.
- Smag herefter til med salt og citronsaft.
- Serveres med kikærter og lidt feta.
- Velbekomme.
Server evt. gulerodssuppen med mine skønne grovboller til.
2 Kommentarer
Hvor lyder den her suppe bare lækker! Og jeg er helt vild med kikærte toppingen.
Tusind tak! :-) Det smager så skønt.