Gnocchi med blomkålssauce er en skøn og virkelig cremet vegetarret. Blomkålssaucen er lavet af stegt blomkål, som er blandet med fløde, krydderier og parmesanost.
Opskrift med gnocchi
Hvis du ikke kender til gnocchi, så er det en italiensk variant af pasta – som er lavet på kartofler. Du kan lave dem selv, men i denne opskrift har jeg brugt færdige gnocchi (de kan købes i de fleste større supermarkeder). Denne cremede sauce er lavet af stegte blomkål, krydderier, hvidløg og fløde. Det er ægte vegetarisk comfortfood når det er allerbedst.
Gnocchi med blomkålssauce
Ingredienser
Stegt blomkål
- 2 stk. små løg
- 1 stk. blomkål (mellemstort)
- salt og peber
- 2 spsk. olivenolie
Sauce
- 2 dl fløde
- 50-70 g parmesan
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. tørret timian
- salt
- 1 spsk. citronsaft
Servering
- 800 g gnocchi (friske)
- 3 dl kogevand fra gnocchi
- drys med bredbladet persille og frisk timian
Sådan gør du
Stegt blomkål
- Start med at hakke løg og blomkål fint. Kom lidt olie på en stor pande. Steg løg og blomkål i cirka 10 minutter, til blomkål er helt mørt og gerne lidt brunt – det giver den gode smag.
Sauce
- Efter de 10 minutter tilsættes fløde, revet parmesanost, finthakket hvidløg, paprika, timian og citronsaft til blomkålspanden. Kom låg på og lad det simre 5 minutter.
Servering
- Kog gnocchi efter anvisning på pakken – de skal oftest kun koge 1 minut (eller til de flyder op til overfladen). Hæld vandet fra – men gem cirka 3 dl. Tilsæt de 3 dl kogevand til saucen og rør rundt. Tilsæt gnocchi og smag til med salt.
- Serveres med finthakkede krydderurter og evt. mere ost. Velbekomme.
Opskrifter med blomkål
Hvis du leder efter andre opskrifter med blomkål, så kan jeg også anbefale Vegetarisk korma – indisk vegetarret med blomkål og kidneybønner og min mors bedste blomkålssuppe – blomkålssuppe med kokosmælk.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
2 Kommentarer
Kan man lave den noget tid før og bare lade den stå ved lav varme?
Det har jeg desværre ikke forsøgt – men mon ikke :-) Jeg ville dog vente med at koge gnocchi.