Galette med græskar og feta. En galette er en tærte bagt uden form. Istedet for at bage tærten i en tærteform, bages tærten direkte på bagepapiret og siderne bukkes op og ind over fyldet. På den måde holder kanten på fyldet. Den er nem at lave og så smager denne kombination af den sprøde bund, græskar og salt feta virkelig skønt sammen. Jeg har derudover også tilføjet frisk timian, som virkelig passer godt sammen med de øvrige ingredienser.
Jeg har taget inspiration i min tærte med rødbede og feta. Fyldet deri smagte virkelig godt og derfor godt kunne bruges til denne galette også. Denne galette er derfor fyldt med en æggemasse med timian og hytteost, hvorefter det er toppet med en løg, græskar og feta blanding.
Nu til opskriften på denne lækre efterårsret. Galette med græskar og feta er en skøn vegetarisk ret, som er meget nemmere at lave, end det lige ser ud til. Galetten kan også spises kold på madpakken eller gemmes til rester dagen efter.
Opskrift på galette med græskar og feta:
Galette med græskar og feta
Ingredienser
Fyldet:
- 1 lille hokkaidogræskar 400g græskar, vejet uden kernerne
- 1 løg
- 2 spsk. olivenolie
- salt
- peber
- 100 g feta / salatost
Tærtedejen:
- 2 dl groft mel jeg brugte fuldkornshvedemel
- 1 dl hvedemel
- 1/2 dl olie
- 1 dl vand
- salt
Æggemasse:
- 200 g hytteost
- 2 æg
- 1 spsk. frisk timian finthakket
- salt
- peber
Sådan gør du
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Først laves fyldet. Vask græskar grundigt. Hvis du har købt et økologisk græskar, behøves det ikke at blive skrællet.
Skær græskar halvt over og fjern kernerne. Skær derefter græskar i små stykker (ca. 1×1 cm, eller lidt større). Hak løget.
Kom olie på en pande. Tilsæt løg og græskar og lad det stege ved mellem varme, til græskar er blevet lidt mørt.
Imens laves tærtedejen. Kom alle ingredienserne i en skål. Bland det hele godt sammen. Sæt dejen til side, imens æggemassen laves.
Alle ingredienserne til æggemassen blandes sammen i en skål og røres godt sammen.
Sluk for panden med græskar og sæt den til side. Tilsæt fetaost og vend det lidt rundt.
Kom bagepapir på en bradepande. Nu skal dejen fordeles i en rund form – dette gøres lettest ved at komme lidt vand på hænderne, så dejen nemmere slipper.
Kom nu æggemassen oven på dejen, men sørg for at det ikke kommer helt ud til kanten. Der skal være 3-4 cm, hvor der ikke er fyld.
Placer græskarfyldet ovenpå og luk så forsigtigt siderne op omkring fyldet. Jeg trykkede lidt på siderne for at være sikker på, at de blev der.
Sættes i den varme ovn og bages i 45-50 minutter. Hold øje med den, nogle ovne bager anderledes end min ovn. Kom evt. et stykke staniol over galetten, hvis den bliver for mørk.
Drysses med frisk timian når den er færdig og spises varm.
Velbekomme.
Nem hverdagsmad
Til jer der har læst med herinde længe, så ved I måske, at jeg har en kærlighed for tærter. Jeg elsker at man kan komme de lidt kedelige køleskabsgrøntsager i en tærte og så er der lavet den skønneste aftensmad. Især er jeg vild med, at en tærte kan varieres på så mange forskellige måder. Der kan tilsættes friske krydderurter, forskellige oste og forskellige grøntsager. På den måde er en hjemmelavet tærte også perfekt ingen madspild mad. Brug alle de rester du lige har i køleskabet og få på den måde ryddet godt ud. Herhjemme er tærte en ægte hverdagsklassiker og vi får rimelig ofte tærte til aftensmad.
Hvis du også er vild med tærter, så kan jeg anbefale denne: Rødbedetærte med feta
Følg også gerne med på min instagramprofil, hvis du vil se flere madbilleder.
2 Kommentarer
Den ser lækker ud! Hvor mange personer er der ca. til?
Tusind tak :-) omkring 3-4 personer vil jeg gætte på.