Cremet pastaret med peberfrugtsauce og fløde

af Stinna

Cremet pastaret med peberfrugtsauce og flødeCremet pastaret med peberfrugtsauce og fløde. For nogle uger siden var min niece og jeg hjemme hos Julie og Noah, hvor vi sammen skulle finde på noget aftensmad. Vi endte med at lave denne cremede pastaret med peberfrugtsauce og fløde, gnavegrønt og dip, samt risengrød. Selvom de andre retter også smagte godt, så er det pastaretten jeg gerne vil dele opskriften på i dag.

Cremet pastaret med peberfrugtsauce og fløde

Retten består af bagte tomater og peberfrugter, grøntsager som blendes til en cremet sauce sammen med fløde og pasta. Resultatet blev en virkelig cremet og smagfuld pastaret. Julie nævnte, at hun tænker at man sagtens kan tilsætte kylling. Jeg ville måske tilsætte evt. kikærter eller nogle ristede nødder til.

Opskriften på den cremede vegetariske pastaret kommer herunder. Vi brugte glutenfri pasta, men du kan sagtens bruge andre slags pasta. Opskriften rækker til portionen på billedet – så vi har angivet opskriften til fire personer. 

Cremet pastaret med peberfrugtsauce og fløde
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
Dette skal først i ovnen:
  • 1 stk. gul peberfrugt
  • 10 stk. cherrytomater
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. olie
  • salt eller peber
  • 1 lille håndfuld frisk timian
Disse ingredienser skal i panden/gryden:
  • 400 g pasta + vand og salt (vi brugte en glutenfri pastavariant, men alle typer kan bruges)
Til saucen skal dette bruges:
  • 2 stk. røde peberfrugter
  • 1 stk. rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • lidt frisk chili
  • olie til stegning
  • salt og peber
  • 1/4 L piskefløde(jeg tror sagtens at man kan bruge soyafløde også)
  • 30 g parmesanost
Topping
  • frisk timian
  • evt. lidt kikærter stegt i lidt soyasauce
Sådan gør du
  1. Tæt ovnen på 200grader (varmluft).

  2. Først laves det der skal i ovnen. Skær peberfrugt i store tern, halver cherrytomaterne og kom begge dele i et ovnfast fad sammen med revet hvidløg. Hæld olie over og drys med salt og peber. Bland det godt sammen og tilsæt frisk timian. Kom det i ovnen i 15 minutter.

  3. Kog pastaen i en gryde/ dyb pande.Imens forberedes saucen. Skær peberfrugt, rødløg, hvidløg og chili i store stykker.

  4. Kom lidt olie på en pande og tilsæt de skårne grøntsager. Steg dem i ca. 5 minuter og blend det derefter i en foodprocessor/blender. Kom evt. en smule vand ved.

  5. Nu skal det hele samles i en stor pande. Kom pasta, den blendede sauce, de bagte grøntsager og fløde i en stor pande. Bland det hele sammen og tilsæt parmesanost.

  6. Retten serveres med ekstra parmesanost og timian. Velbekomme.

Hvis du er på udkig efter cremede vegetariske pastaretter, så kan jeg også anbefale:

Cremet pastaret med peberfrugtsauce og fløde

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email
9 Kommentarer

9 Kommentarer

Louise 17. juni 2018 - 18:17

Wow. Den her ret smager altså bare vild fantastisk. Tak, for god inspiration til hurtige, sunde og nemme retter

Reply
Stinna 17. juni 2018 - 20:14

Hvor er du bare sød, tak! Dejligt at du kan blive inspireret :)

Reply
Vegetarisk madplan uge 29 - pastaret, falafel-vafler, pizza og fyldte søde kartofler - Stinna 15. juli 2018 - 12:38

[…] Pastaret med cremet peberfrugt-flødesauce. Skøn og cremet ret. Lav gerne dobbeltportion, så der også er til i […]

Reply
Helle 16. juli 2018 - 09:51

Har du tilfældigvis prøvet med soyafløde? Min søster prøver at skære alt animalsk fra, men jeg har ingen erfaring med soyafløde og hun har heller ikke prøvet det selv. Retten ser bare så lækker ud!

Reply
Stinna 16. juli 2018 - 10:58

Jeg har lavet den med soyafløde også :) Du skal bare bruge den variant der ikke er til desserter, så den er uden noget sødt i.

Reply
Julie Augusta Føhn Bergmann 20. august 2018 - 16:39

skal man virkelig bruge 400 g pasta?? det er jo virkelig meget

Reply
Stinna 21. august 2018 - 09:45

Hej Julie,
ja det skal man :-) Jeg googlede det lige, en normalportion pasta er 75-100g :-) Men du kan sagtens bruge mindre hvis du vil og tilsætte grøntsager istedet.

Reply
Sarah 23. september 2019 - 11:28

Kan retten fryses ned?

Reply
Stinna 24. september 2019 - 09:04

Hej :-) Det har jeg desværre ikke forsøgt. Men det tror jeg godt.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.