Broccolisuppe – med kokosmælk og karrypasta

af Stinna

BroccolisuppeJeg har altid rynket lidt på næsen af broccolisuppe. Jeg ved ikke hvorfor, men det har bare ikke rigtigt sagt mig noget. Jeg mindes at jeg engang har fået en kedelig variant der bare smagte af vand, men det skulle der ændres på. Men da jeg i dag gik og små frøs lidt og mit køleskab indeholdt en masse broccoli, besluttede jeg mig for at prøve – og hvilken fantastisk idé! Denne suppe smager virkelig godt, er spicy, mættende og skønt cremet. Jeg har tilsat grønne linser og kokosmælk, som giver suppen fantastisk konsistens. Suppen består af en masse krydderier, som virkelig giver suppen en skøn smag.

Suppen er nem at lave, du skal bare bruge en gryde og en blender. Lad dig ikke skræmme af den lidt lange ingrediens liste, det meste er krydderier som altid er gode at have i et køkken.

Oven på suppen kom jeg ristede salte peanuts. Min kæreste fik lidt oksekød i også – serveret med brød, fx Nemme koldhævede grovboller.


★ SPICY BROCCOLISUPPE ( 4 PERSONER)  ★

2 broccolihoveder

2 løg

2 fed hvidløg

2 x 2 cm ingefær

lidt rød chili

1 tsk rød karrypasta

1 L vand

salt

½ tsk tørrede koriander

½ tsk spidskommen

½ dåse kokosmælk

1 dåse grønne linser (disse er for-kogte!)

1 spsk citronsaft

olie til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Hak løg, hvidløg, ingefær og chili.
  2. Kom olie på panden og lad det stege deri sammen med karrypasta.
  3. Tilsæt nu groftskåret broccoli og lad det stege et minuts tid.
  4. Tilsæt vand, grønne linser, tørrede koriander og spidskommen.
  5. Lad det koge, til broccoli er blevet mørt.
  6. Nu skal suppen blendes. Blend lidt ad gangen. Efter blendning kommes suppen tilbage i gryden.
  7. Kom nu kokosmælk i suppen.
  8. Smag suppen til med salt og citron.
  9. Spises med et godt stykke brød og server suppen med ristede peanuts.
  10. Velbekomme!

Broccolisuppe-2

 

Print Friendly, PDF & Email
14 Kommentarer

14 Kommentarer

Christina 16. september 2015 - 08:34

Hej.
Der står ikke spidskomnen i ingrediens listen? Men der står koriander 2 gange. Er det bare 1/2 tsk spidskomnen?

Reply
Stinna 16. september 2015 - 10:29

Det er rettet nu :-) Det er nemlig 1/2 tsk spidskommen.

Reply
Kaya 26. april 2016 - 16:22

Hvor meget er “1/2 dåse kokosmælk” og “1 dåse grønne bønner”?

Reply
Stinna 26. april 2016 - 17:45

Hej Kaya,
kokosmælken er den almindelige dåse kokosmælk – hvor jeg bare har brugt halvdelen.
Dåsen med grønne linser svarer til 400g kogte linser.

Reply
Kaya 26. april 2016 - 18:48

Mange tak! Når du siger ‘den almindelige’ går jeg udfra, at du mener 400 ml. Det var i hvert fald, hvad jeg gik ud fra, da jeg lavede den i aftes. Det smagte super godt! Den skal mine forældre også smage en dag! :)

Reply
Stinna 27. april 2016 - 16:54

Det er det nemlig :-) Skønt at du kunne bruge opskriften!

Reply
Anne Ph. 6. september 2017 - 10:46

Hej.
Jeg har lige slået op, at 400 gram linser på dåse fra urtekram vejer 240 gram i drænet vægt. Det jeg ledte efter svaret på var hvor mange gram tørret linser jeg skal sætte i blød, men nu sætter jeg i gang så må jeg bruge de evt. overskydende linser til noget andet. :) Tak for opskriften her, den suppe glæder jeg mig til. :)

Reply
Stinna 7. september 2017 - 13:12

Ah beklager. Jeg er lidt træt og langsom for tiden :-)

Reply
Emilie B 17. november 2016 - 09:55

Mmmmm, denne opskrift kommer helt klart under min ‘to try’! Den er især tiltalende, når jeg kun mangler at købe broccoli – ahh, så dejlig nemt

Reply
Stinna 17. november 2016 - 22:23

Jeg håber du kan lide den! :-)

Reply
Vegetarisk madplan uge 36 - Stinna 3. september 2017 - 07:00

[…] Få opskriften ved at klikke lige her.  TIRSDAG Broccoli tabouleh med peanutbutter-kikærter […]

Reply
Emma 30. oktober 2017 - 16:13

Jeg lavede suppen igår, den var super!
Tak for opskriften :)

Reply
Stinna 5. november 2017 - 17:21

Tusind tak :)

Reply
Vegetarisk madplan uge 25 - Stinna 17. juni 2018 - 09:18

[…] Få opskriften ved at klikke lige her. ]TIRSDAG Broccoli tabouleh med peanutbutter-kikærter […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.