Beluga bolognese er den lækreste vegetar bolognese, hvor kød er skiftet ud med belugalinser. Det giver en virkelig smagfuld og lækker bolognese, som alle herhjemme er vilde med.
Opskrift på beluga bolognese
Belugabolognese er en vegetarisk udgave af en klassisk bolognese, hvor der er brugt de fine mørke belugalinser. Bolognesen er fyldt med smag og herhjemme blev den glædeligt spist af alle – især husets yngste var meget begejstret.
Normalt bruger jeg røde linser til en linsebolognese. Når du bruger belugalinser i stedet, får du en bolognese der har en smule mere bid. Det synes jeg giver en skøn konsistens til bolognese og jeg er næsten sikker på, at hele familien vil kunne lide denne! Herhjemme spiser vi den med pasta eller spaghetti til.
Beluga bolognese
Ingredienser
- 1 stk. løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 20 g smør, til stegning
- 150 g belugalinser
- 2 dl rødvin
- 2 spsk. tomatpuré
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 stængler bladselleri, skåret i tynde skiver
- 2 stk. gulerødder, skåret i tynde skiver
- 2 spsk. soyasauce
- 2 tsk. tørret timian
- 2 tsk. tørret rosmarin
- 4 dl vand
- 1/2 tsk. røget paprika
- 25 g smør
Servering
- pasta til 4 personer
- Vesterhavsost
- frisk basilikum
Sådan gør du
- Kom smør i en gryde. Steg løg og hvidløg et par minutter under omrøring, til løgene er klare.
- Tilsæt alle ingredienserne pånær smør. Lad bolognesen simre, til linserne er møre. Tilsæt mere væske undervejs, hvis du ønsker en tyndere konsistens. Lad gerne bolognesen simre længe – det bliver den kun bedre af.
- Tilsæt til sidst smør og rør det rundt. Smag til med salt.
- Server beluga bolognese med pasta, revet ost og frisk basilikum. Velbekomme!
Følger du med på Instagram? Ellers er du meget velkommen.