Beluga bøffer

af Stinna

Beluga bøffer er vegetariske bøffer, lavet med belugalinser, æg, ost og krydderier. Bøfferne smager helt fantastisk i en klassisk burger.

Opskrift på beluga bøffer

Elsker du også en god hjemmelavet burger? Så er disse lækre vegetarbøffer sikkert noget for dig. De er inspireret af opskriften på belugafrikadeller – men i denne udgave har jeg tilsat mere ost og lavet bøfferne flade. Så passer de perfekt i en burger!

Beluga bøffer

Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 3 stemmer

Ingredienser

  • 1 dl belugalinser, rå
  • 1 dl perlespelt, rå
  • 1 stk. løg
  • 1 stk. mozzarellakugle
  • 60 g groftrevet hård ost, fx Vesterhavsost
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 3 stk. æg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor tsk. paprika
  • 1 spsk. oregano, tørret
  • 1 spsk. timian, tørret
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 drys tørret chili
  • Salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 5 spsk. hvedemel med top

Pensling eller stegning

  • olivenolie

Sådan gør du

  • Du kan enten stege disse bøffer på en pande eller bage dem i ovnen. Hvis du vil bage dem i ovnen, skal du starte med at tænde ovnen på 225 grader varmluft.
  • Skyl belugalinser og perlespelt grundigt. Kog det sammen i en gryde, til de er møre – men stadig har en lidt bid. Skyl dem med koldt vand efterfølgende.
  • I en foodprocessor blendes løg, mozzarellaost, revet ost, tomatpuré, æg, hvidløg, krydderier og olie sammen.
  • Tilsæt perlespelt og belugalinser. Bland det godt sammen. Smag på frikadellefarsen – den må gerne være lidt salt.
  • Tilsæt hvedemel til du har en konsistens, hvor du kan forme frikadellerne uden at de flyder for meget ud. Konsistensen skal være som blød frikadelle-konsistens, men de må ikke være for flydende.
  • Du kan du enten stege bøfferne på en pande eller du kan bage dem i ovnen.

Stegning

  • Hvis du steger dem på en pande, skal de stegs i godt med olie og steges ved middelvarme. Steger du dem på panden, skal de trykkes lidt flade efter du placerer dem på panden. Lad dem stege til de er gyldne og vend dem forsigtigt.

Bagning

  • Form 10 bøffer og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem flade ala burgerbøffer og pensl dem med olivenolie.
  • Bages midt i ovnen i cirka 15 minutter, til de er faste og gyldne.

Følg også gerne med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

8 Kommentarer

Elisabeth Rasmussen 8. april 2024 - 17:35

5 stars
Virkelig velsmagende bøf og meget dejlig konsistens.

Reply
Stinna 12. april 2024 - 10:28

Sikke en skøn kommentar. Tak!

Reply
Camilla 21. april 2024 - 07:02

Kan de fryses?

Reply
Stinna 24. april 2024 - 12:04

Ja det kan de godt :-)

Reply
Tina 20. maj 2024 - 07:00

5 stars
Fantastisk velsmagende bøffer. Har du nogen erfaring med at fryse farsen, altså inden stegning?

Reply
Stinna 20. maj 2024 - 09:12

Tusind tak! Nej desværre ikke. Jeg har kun forsøgt mig med at fryse selve bøfferne – det kan man sagtens :-)

Reply
Tommy Kern Hansen 19. november 2024 - 16:23

Hej allesammen og selvfølgelig Stinna. Skøn opskrift, bestemt en af mine favoritter. Jeg har lavet veggie bøffer/deller af alt muligt og oftest laver jeg en god portion fars, når jeg alligevel er i gang. Farsen kan sagtens fryses, jeg synes ikke den bliver vandet eller noget ved optøning. Det jeg synes kan være lidt tricky er at give dellerne bid, altså at de ikke er for smattede efter stegning. PS jeg steger dem altid på panden. Tilbage til biddet. Min erfaring siger mig at man ikke bare skal blende derudaf, cirka halvdelen af basisfarsen, om det er linser, kikærter, bønner, ris whatever, skal kun moses med en gaffel. På den måde opnår man, synes jeg, en god konsistens. Prøv jer frem, det er hammer sjovt. Hvis du er veganer, så prøv med loppefrøskaller til at samle farsen, jeg er ikke veganer og bruger æg. Mht god smag er der mange muligheder, men her er noget af det jeg ofte anvender for at give denne her uforklarlige gode umami smag. Stegte svampe er lækkert. Gærflager er rigtigt godt, men også soya, tomatekstrakt og Stegte løg er dejligt. Prøv jer frem og husk som altid ved madlavning, smag på farsen, det gør jeg også selvom der er rå æg i, men ellers smag til inden æggene tilføjes.
Tjek også lige Stinnas andre opskrifter, det er en fantastisk inspirationskilde. Rigtigt god fornøjelse.
Venligst Tommy

Reply
Stinna 22. november 2024 - 12:49

Tusind tak for tilbagemeldingen :-)

Reply
5 from 3 votes (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.