1,2K
Beluga bøffer er vegetariske bøffer, lavet med belugalinser, æg, ost og krydderier. Bøfferne smager helt fantastisk i en klassisk burger.
Opskrift på beluga bøffer
Elsker du også en god hjemmelavet burger? Så er disse lækre vegetarbøffer sikkert noget for dig. De er inspireret af opskriften på belugafrikadeller – men i denne udgave har jeg tilsat mere ost og lavet bøfferne flade. Så passer de perfekt i en burger!
Beluga bøffer
Antal: 10 stk.
Ingredienser
- 1 dl belugalinser, rå
- 1 dl perlespelt, rå
- 1 stk. løg
- 1 stk. mozzarellakugle
- 60 g groftrevet hård ost, fx Vesterhavsost
- 2 spsk. tomatpuré
- 3 stk. æg
- 2 fed hvidløg
- 1 stor tsk. paprika
- 1 spsk. oregano, tørret
- 1 spsk. timian, tørret
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 drys tørret chili
- Salt og peber
- 2 spsk. olivenolie
- 5 spsk. hvedemel med top
Pensling eller stegning
- olivenolie
Sådan gør du
- Du kan enten stege disse bøffer på en pande eller bage dem i ovnen. Hvis du vil bage dem i ovnen, skal du starte med at tænde ovnen på 225 grader varmluft.
- Skyl belugalinser og perlespelt grundigt. Kog det sammen i en gryde, til de er møre – men stadig har en lidt bid. Skyl dem med koldt vand efterfølgende.
- I en foodprocessor blendes løg, mozzarellaost, revet ost, tomatpuré, æg, hvidløg, krydderier og olie sammen.
- Tilsæt perlespelt og belugalinser. Bland det godt sammen. Smag på frikadellefarsen – den må gerne være lidt salt.
- Tilsæt hvedemel til du har en konsistens, hvor du kan forme frikadellerne uden at de flyder for meget ud. Konsistensen skal være som blød frikadelle-konsistens, men de må ikke være for flydende.
- Du kan du enten stege bøfferne på en pande eller du kan bage dem i ovnen.
Stegning
- Hvis du steger dem på en pande, skal de stegs i godt med olie og steges ved middelvarme. Steger du dem på panden, skal de trykkes lidt flade efter du placerer dem på panden. Lad dem stege til de er gyldne og vend dem forsigtigt.
Bagning
- Form 10 bøffer og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem flade ala burgerbøffer og pensl dem med olivenolie.
- Bages midt i ovnen i cirka 15 minutter, til de er faste og gyldne.
Følg også gerne med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
6 Kommentarer
Virkelig velsmagende bøf og meget dejlig konsistens.
Sikke en skøn kommentar. Tak!
Kan de fryses?
Ja det kan de godt :-)
Fantastisk velsmagende bøffer. Har du nogen erfaring med at fryse farsen, altså inden stegning?
Tusind tak! Nej desværre ikke. Jeg har kun forsøgt mig med at fryse selve bøfferne – det kan man sagtens :-)