Belugafrikadeller med belugalinser, mozzarellaost og skønne krydderier. Disse vegetarfrikadeller med belugalinser er perfekte til en vegetarisk pita eller blot som tilbehør til de retter, hvor du ellers vil servere frikadeller.
Vegetarfrikadeller med belugalinser
Opskriften på disse beligafrikadeller er udviklet af min kæreste, som mente at jeg manglede denne smagfulde vegetarfrikadelle på min hjemmeside – og han havde ret! De er nemlig virkelig gode og med en anden smag, end jeg tidligere har lavet vegetariske frikadeller med. Belugafrikadellerne er krydret med timian, oregano, hvidløg og paprika. Du kan skrue op og ned for mængden af krydderier, alt efter hvad du skal servere frikadellerne til. I pitabrød er må de gerne være godt krydrede.
Belugafrikadeller
Ingredienser
- 1 dl belugalinser, rå
- 1 dl perlespelt, rå
- 1 stk. løg
- 1 stk. mozzarellakugle
- 2 stk. æg
- 2 fed hvidløg
- 1 stor tsk. paprika
- 1 spsk. oregano, tørret
- 1 spsk. timian, tørret
- 1 drys tørret chili
- 1 tsk. spidskommen
- salt og peber
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. hvedemel (med top)
Pensling
- olivenolie
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 225 grader varmluft.
- Skyl belugalinser og perlespelt grundigt. Kog det i en gryde, til de er møre – men stadig har en del bid. Skyl dem med koldt vand.
- I en foodprocessor blendes løg, mozzarellaost, æg, hvidløg, krydderier og olie.
- Tilsæt perlespelt og belugalinser. Bland det godt sammen. Smag på frikadellefarsen – den må gerne være lidt salt.
- Tilsæt hvedemel til du har en konsistens, hvor du kan forme frikadellerne uden at de flyder for meget ud. Konsistensen skal være som blød frikadelle-konsistens, men de må ikke være for flydende.
- Form 10 frikadeller og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav dem en smule høje, da de flyder en smule ud.
- Bages midt i ovnen i cirka 16 minutter. Herefter pensles de med olivenolie og bages i yderligere 2 minutter til de er godt gyldne.
- Spises varme. Velbekomme.
Tilbehør til vegetariske belugafrikadeller
Disse vegetariske frikadeller kan serveres med alverdens tilbehør. Herhjemme er vi særligt glade for at servere dem i pitabrød, hvor de serveres med Chilipasta, Hvidløgsdressing (skift purløg ud med persille), nem sommersalat – til pita eller grill og Syltede rødløg.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
8 Kommentarer
Virkelig gode da de har bid og struktur I sig
Tak skal du have – vi er også vilde med dem herhjemme.
Virkelig lækre. Teksturen er bedre end nogen andre vegetariske deller jeg har prøvet og smagen er god krydret
Hvor er det dejligt at høre, tak:-)
De ser virkelig lækre ud. Kan jeg lave dem veganske? Er ny i det veganske køkken og ved ikke hvordan jeg kan udskifte osten:-).
Håber du kan hjælpe.
Hej. Hmm det har jeg desværre ikke forsøgt mig med i denne opskrift. Måske med vegansk ost?
De er super gode lavet dejen om formiddagen og bagte dem senere
Hvor dejligt, det vil jeg huske.