Bagte søde kartofler med fyld af hytteost, spinat, soltørrede tomater og persille. Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden.
Bagte søde kartofler
Søde kartofler smager skønt – især hvis de fyldet med smagfuldt fyld. Dette fyld er lavet af hytteost, spinat, soltørrede tomater og krydderier. Herhjemme spises de fyldte søde kartofler som tilbehør til fx vegetarfrikadeller.
Opskriften herunder rækker til 4 halve søde kartofler.
Forb. tid20 minuttermin
Tilb. tid30 minuttermin
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 3 stemmer
Ingredienser
2stk. søde kartofler (mellemstørrelse)
150ghytteost
1håndfuldfrisk spinat
1stk.rødløg
2spsk.soltørrede tomater, hakkede
1fedhvidløg
salt
peber
1håndfuldpersille (gerne bredbladet), finthakket
1dryscayennepeber
Sådan gør du
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Vask de søde kartofler og skær dem i halve. Placer dem på en bageplade med bagepapir, hvor skæresiden vendes nedad. Bages i ovnen til de er møre (cirka 20-25 minutter, alt efter størrelse).
I mens røres fyldet sammen i en skål. Smag til med salt.
Når de søde kartofler er møre, tages pladen ud af ovnen. Vend kartoflerne om, så skæresiden vender opad. Skær lidt i overfladen, så du kan gøre plads til fyldet.
Kom fyldet på og bag de søde kartofler i cirka 10 minutter. Velbekomme.
5 Kommentarer
Hytteostfyldet er en fantastisk salat i sig selv, og herhjemme bruges den også som tilbehør til andre retter.
Nem og sund aftensmad, der smager skønt :)
Tak skal du have :-)
Nem og lækker aftensmad :_)
Tusind tak :)