Bagt tomatsauce

af Stinna

Bagt tomatsauce med friske tomater, basilikum og piskefløde. Denne tomatsauce er fyldt med smag, men er samtidigt utrolig nem at lave.

Bagt tomatsauce

Opskrift på bagt tomatsauce

Hvis din have bugner med friske tomater, er denne opskrift måske noget for dig. Den er nemlig virkelig skøn og er fyldt med de lækreste, friske tomater. Tomaterne bages længe i ovnen, hvorefter de blendes med basilikum, salt, peber, æblecidereddike, Vesterhavsost og fløde. Så bliver det næsten ikke nemmere! Herhjemme spiste jeg den bagte sauce med Soyaristede kikærter og spaghetti. Men min familie kan også anbefale hakket oksekød til.

Bagt tomatsauce

Opskriften herunder rækker til 3-4 portioner, alt efter hvad der serveres til.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Bagetid1 time 30 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Bagte tomater

  • 800 g friske tomater, gerne cherrytomater

Til saucen

  • 2 dl piskefløde
  • 25 g Vesterhavsost
  • salt og peber
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 tsk. æblecidereddike

Servering

Sådan gør du

Bagte tomater

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Skær tomater i halve og kom dem i et ildfast fad. Kom fadet i ovnen og bag tomaterne til de er lidt mørke (ikke brændte). Tiden er vejledende – husk at vende i dem undervejs.

Tomatsauce

  • Kom de bagte tomater og resten af ingredienserne i en blender. Blend det godt sammen. Smag til med salt.

Servering

  • Server tomatsaucen med pasta, ristede kikærter og frisk basilikum. Velbekomme!
Bagt tomatsauce


Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.