127
Bagt tomatsauce med friske tomater, basilikum og piskefløde. Denne tomatsauce er fyldt med smag, men er samtidigt utrolig nem at lave.
Opskrift på bagt tomatsauce
Hvis din have bugner med friske tomater, er denne opskrift måske noget for dig. Den er nemlig virkelig skøn og er fyldt med de lækreste, friske tomater. Tomaterne bages længe i ovnen, hvorefter de blendes med basilikum, salt, peber, æblecidereddike, Vesterhavsost og fløde. Så bliver det næsten ikke nemmere! Herhjemme spiste jeg den bagte sauce med Soyaristede kikærter og spaghetti. Men min familie kan også anbefale hakket oksekød til.
Bagt tomatsauce
Opskriften herunder rækker til 3-4 portioner, alt efter hvad der serveres til.
Antal: 4 portioner
Ingredienser
Bagte tomater
- 800 g friske tomater, gerne cherrytomater
Til saucen
- 2 dl piskefløde
- 25 g Vesterhavsost
- salt og peber
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 tsk. æblecidereddike
Servering
- spaghetti
- soyaristede kikærter
Sådan gør du
Bagte tomater
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Skær tomater i halve og kom dem i et ildfast fad. Kom fadet i ovnen og bag tomaterne til de er lidt mørke (ikke brændte). Tiden er vejledende – husk at vende i dem undervejs.
Tomatsauce
- Kom de bagte tomater og resten af ingredienserne i en blender. Blend det godt sammen. Smag til med salt.
Servering
- Server tomatsaucen med pasta, ristede kikærter og frisk basilikum. Velbekomme!
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.