Asiatisk kålsalat med peanutbutterdressing

af Stinna

Asiatisk kålsalat

Asiatisk kålsalat med peanutbutterdressing og edamamebønner. I starten af denne uge havde jeg et stort rødkål i køleskabet, som skulle bruges. Jeg endte med at snitte det fint og blande det sammen med edamamebønner, kogt perlespelt og saltede peanuts – hvorefter det blev vendt sammen med en virkelig god peanutbutterdressing. Dressingen er en af mine favoritter og består af peanutbutter, hvidløg, ingefær, soya og limesaft.

Især min kæreste var ret vild med denne salat og det er bestemt ikke sidste gang den laves herhjemme. Derfor skyndte jeg mig at skrive opskriften ned, selvom den faktisk er virkelig nem at lave.

Asiatisk kålsalat

Opskriften svarer til den store skål på billedet. Vi spiste salaten til aftensmad, men hvor jeg spiste nogle veggiedeller til og min kæreste spiste noget kylling til – og vi havde også til frokosten dagen efter.

ASIATISK KÅLSALAT MED PEANUTBUTTERDRESSING

1/2 rødkål

1/2 rødløg (kan undlades for en mildere smag)

200g edamamebønner (sojabønner fra frost, uden bælg)

100g perlebyg (ukogt)

dressing:

2 spsk. peanutbutter (jeg bruger en crunchy variant)

4-5 spsk. vand

saft af 1/2 lime

1 tsk. soyasauce

1 lille klump ingefær, fintrevet

1 fed hvidløg, finthakket/presset

lidt rød chili

topping:

saltede peanuts

friske koriander

Fremgangsmåde:

  1. Start med at koge perlebyg i letsaltet vand. Det koges til de er møre, men stadig har noget bid.
  2. Imens snittes kål fint. Jeg brugte min foodprocessor, men man kan sagtens snitte det fint med en kniv. Kom det i en skål.
  3. Hak rødløg fint og kom det i skålen.
  4. Kom edamamebønner i en skål og hæld lidt kogende vand over dem. Lad dem stå et øjeblik og hæld vandet fra. Tilsæt bønnerne til skålen med kål.
  5. Nu skal dressingen laves. Kom alle ingredienserne i en skål, men start kun med lidt vand. Rør det rundt med en ske og tilsæt vand, til du har en dressing som ikke er for tyk, men stadig ikke vandet. Det kan godt lige tage lidt tid at røre peanutbutter ud. Alternativt kan du blande det i en minihakker. Smag til med soya.
  6. Når perlespelt er færdigt, hældes der koldt vand over dem. Når de er kolde tilsættes de i skålen med salat. Hæld peanutbutterdressing ud over og bland det hele godt sammen.
  7. Top salaten med peanuts og koriander.
  8. Velbekomme.

Asiatisk kålsalat Asiatisk kålsalat

Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.