Ovnbagte græskar fritter

græskar fritter

Skønne skiver af hokkaidogræskar bagt i ovnen med friske krydderurter. I sidste weekend holdt jeg fødselsdag for min familie og til aftensmad skulle vi have en lækker ret med græskarcreme og blandt andet disse ovnbagte græskar fritter. Opskriften er ikke en jeg kan tage æren for, men derimod er det min ven Peter der stod for at lave disse. De blev så vellykkede, at jeg har fået lov til at dele opskriften her på bloggen.

Vi valgte at bruge rosmarin, timian, citronskal og parmesan til disse græskar fritter. Men de vil sikkert smage skønt med andre krydderurter også. De er perfekte som tilbehør her i efteråret. De har en fantastisk smag og bliver lækre bløde, men lidt sprøde af osten. 

Læs også: Spicy græskarsuppe og Græskar bygotto.

Selvom jeg virkelig er vild med efteråret, så er jeg virkelig træt af at det bliver så tidligt mørkt. Faktisk mest fordi, at jeg så ikke kan tage billeder af min mad i hverdagene. Måske et lille problem ja, men jeg vil jo så gerne dele opskrifterne herinde med jer. Jeg arbejder på en løsning, men indtil videre får jeg kun delt opskrifter med jer, som jeg laver i weekenderne.
græskar fritter

★ OVNBAGTE GRÆSKAR FRITTER (TILBEHØR TIL 4 PERSONER) ★

2 hokkaidogræskar (brug økologiske, så kan du også spise skallen)

revet skal af 2 økologiske citroner

1 håndfuld friske krydderurter (timian og rosmarin)

50g revet parmesanost (evt mere – jo mere ost, jo sprødere kant)

4 spsk olivenolie

salt

peber

Fremgangsmåde:

  1. Skær toppen af græskaret og tag fyldet ud med en ske.
  2. Kernerne kan bruges til Ovnristede græskarkerner.
  3. Skær græskar ud i skiver – de skal ca. være 1 cm tykke.
  4. Kom dem i en pose, hvori resten af ingredienserne blandes i. Kom godt med salt i, da hokkaidogræskar er ret sødt.
  5. Vend det hele godt rundt og fordel det herefter på en bageplade.
  6. Bages ved 200g varmluft til de er gyldne men møre. Test dette ved at prikke i dem med en gaffel.
  7. Spises med det samme. Drys evt. med groft salt, hvis du ikke har fået nok salt på.
  8. Velbekomme.

 

græskar fritter

Print Friendly

2 kommentar

  1. Frederikke

    Det ser lækkert ud! :-) Kan du huske ca. hvor lang tid i ovnen, man skal regne med?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*