2,8K
Syltede rødbeder er ganske nemme at lave og kan bruges som tilbehør til mange forskellige retter. Rødbederne ligger i en eddikelage med peber og laurbærblade.
Opskrift på syltede rødbeder
Det er nemt at lave syltede rødbeder selv og tager ikke lang tid. Måske er du så heldig, at du selv har rødbeder i din køkkenhave, ellers kan rødbederne købes i de fleste supermarkeder. Lad rødbederne trække et døgns tid – så er der syltede rødbeder til din rugbrødsmad, burger eller som tilbehør til julefrokosten. Prøv også gerne mine syltede rødløg eller syltede agurker.
Syltede rødbeder
Antal: 1 glas
Ingredienser
- 1 kg rødbeder
- 2 tsk. salt
- 10 stk. peberkorn
- 5 stk. laurbærblade
Eddikelage
- 4 dl eddike
- 4 dl sukker
- 1 tsk. salt
Sådan gør du
- Vask rødbederne grundigt. Kom rødbederne i en gryde med vand (de skal ikke skrælles inden). Kom 2 tsk. salt i vandet og kog rødbederne i 30 minutter.
- Hæld vandet fra rødbederne og overhæld dem med koldt vand. Gnid skrællen af rødbederne. Hvis den ikke kan gnides af, kan du nemt skrælle den af. Skær rødbederne i skiver og kom dem i et helt rent glas (skoldet med kogende vand). Tilsæt peberkorn og laurbærblade i glasset.
Eddikelage
- Kom alle ingredienserne til lagen i en gryde. Kog det op og hæld det over rødbederne. Luk glasset med det samme. Lad dem trække til næste dag – jeg opbevarer mine i køleskabet.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.