Honningbagte gulerødder med rosmarin, fetaost, bredbladet persille og sojaristede solsikkekerner. Honningbagte gulerødder er skønt tilbehør til aftensmaden og er ganske nemt at lave – og samtidigt smager det virkelig godt!
Opskrift på honningbagte gulerødder
Mangler du inspiration til aftensmaden? Så kan jeg anbefaling disse gulerødder i honning. Gulerødderne vendes i den lækreste marinade af honning, sojasauce, balsamico og rosmarin – og bages derefter i ovnen. Efter bagning drysses gulerødderne med solsikkekerner, fetaost og persille. Nemt og utrolig lækkert.
Opskriften herunder rækker til 2-4 portioner, alt efter hvad der ellers serveres til.
Forb. tid10 minuttermin
Tilb. tid30 minuttermin
Ret: Tilbehør
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4portioner
Forfatter: Stinna
Ingredienser
400ggulerødder
1spsk.sojasauce
1spsk.balsamico
1spsk.honning
1/2tsk.rosmarintørret
1spsk.olivenolie
Sojaristede solsikkekerner
1håndfuld solsikkekerner
2spsk.sojasauce
Servering
Salatost eller fetaost
Bredbladet persille
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Start med at skrælle gulerødderne og skære hver gulerod i 4 (på den lange led).
Rør sojasauce, balsamico, honning, rosmarin og olivenolie sammen i en skål.
Fordel det over gulerødderne og kom gulerødderne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bages midt i ovnen i cirka 20-30 minutter. Rør rundt i dem undervejs.
Imens gulerødderne bager, er det tid til at lave sojaristede solsikkekerner.
Kom solsikkekernerne på en varm pande. Lad dem stege kort under omrøring. Tilsæt sojasauce og rør i solsikkekernerne, til sojasaucen er fordelt på solsikkekernerne. Tag panden af varmen.
Server de færdige gulerødder med smuldret fetaost, bredbladet persille og sojaristede solsikkekerner.
Velbekomme!
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.