Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Honningbagte gulerødder

af Stinna

Honningbagte gulerødder med rosmarin, fetaost, bredbladet persille og sojaristede solsikkekerner. Honningbagte gulerødder er skønt tilbehør til aftensmaden og er ganske nemt at lave – og samtidigt smager det virkelig godt!

Opskrift på honningbagte gulerødder

Mangler du inspiration til aftensmaden? Så kan jeg anbefaling disse gulerødder i honning. Gulerødderne vendes i den lækreste marinade af honning, sojasauce, balsamico og rosmarin – og bages derefter i ovnen. Efter bagning drysses gulerødderne med solsikkekerner, fetaost og persille. Nemt og utrolig lækkert.

Honningbagte gulerødder

Opskriften herunder rækker til 2-4 portioner, alt efter hvad der ellers serveres til.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Tilbehør
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 400 g gulerødder
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. balsamico
  • 1 spsk. honning
  • 1/2 tsk. rosmarin tørret
  • 1 spsk. olivenolie

Sojaristede solsikkekerner

  • 1 håndfuld solsikkekerner
  • 2 spsk. sojasauce

Servering

  • Salatost eller fetaost
  • Bredbladet persille

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Start med at skrælle gulerødderne og skære hver gulerod i 4 (på den lange led).
  • Rør sojasauce, balsamico, honning, rosmarin og olivenolie sammen i en skål.
  • Fordel det over gulerødderne og kom gulerødderne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bages midt i ovnen i cirka 20-30 minutter. Rør rundt i dem undervejs.
  • Imens gulerødderne bager, er det tid til at lave sojaristede solsikkekerner.
  • Kom solsikkekernerne på en varm pande. Lad dem stege kort under omrøring. Tilsæt sojasauce og rør i solsikkekernerne, til sojasaucen er fordelt på solsikkekernerne. Tag panden af varmen.
  • Server de færdige gulerødder med smuldret fetaost, bredbladet persille og sojaristede solsikkekerner.
  • Velbekomme!

Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy