Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Bruschetta med tomat

af Stinna

Bruchetta med tomat er virkelig simpelt – men smager helt fantastisk godt. De sprøde bruschetta er toppet med solmodne tomater, basilikum, olivenolie og balsamico. Det tager næsten ingen tid at lave og er perfekt til tapas eller som en lille forret. 

Opskrift på bruschetta

Denne opskrift på bruschetta er virkelig nem. Et flutes skæres i skiver og ristes i ovnen. Imens hakkes tomater og blandes med de øvrige ingredienser. Brødene har jeg smurt med neutral flødeost, men du kan også sagtens smøre dem med lidt olie og finthakket hvidløg – eller prøv med haydari under.

Bruschetta med tomat og basilikum

Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Ret: Forret, Snack, Tapas
Køkken: Italiensk, Vegetarisk
Antal: 6 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 6 skiver flutes
  • 1 spsk. olivenolie til brødene
  • 2 stk. store tomater
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. sukker
  • salt og peber
  • 1 håndfuld frisk basilikum, finthakket
  • 1 tsk. mørk balsamico
  • neutral flødeost til brødene

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skær brød i skiver og pensl dem med olie. Bag dem i ovnen til de er gyldne og sprøde. Tag dem ud og lad dem køle af.
  • Hak tomater og kom dem i en skål. Tilsæt olivenolie, sukker, salt, peber, basilikum og balsamico. Rør det rundt.
  • Smør brødene med flødeost og top med tomatblandingen. Serveres med det samme. Velbekomme.


Italiensk bruschetta

Bruschetta kan toppes med alverdens toppings. Men for mig er den klassiske version med solmodne tomater, som minder mig om ferier i Italien. Herhjemme spiser vi den særligt som en lille snack om sommeren eller som en del af et tapasbord. 


Men hvordan laver man bruschetta med tomat?

Bruschetta laves med almindeligt hvidt flute. Du kan sagtens bage det selv, men faktisk køber jeg oftest et flute i supermarkedet som jeg rister i ovnen. Det giver et lækkert resultat og du kan med fordel bruge et daggammelt tørt brød. Du kan også lave dine bruschetta med frisk mozzarella. Jeg kan dog godt lide den helt simple version, hvor der er fokus på tomaterne. Alternativt kan du bage de ristede brød i ovnen med denne topping og revet ost. 

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy