Hvid bønnecreme

af Stinna

Hvid bønnecreme med rosmarin, ost og hvidløg. Denne bønnecreme er det perfekte smørrelse i sandwiches – men fungerer også godt som en slags vegetarisk pålæg.

Opskrift på bønnecreme

Opskriften herunder er utrolig nem at lave og smager fantastisk. Hvis du køber bønner på dåse, kan du trylle denne bønnecreme frem på cirka 10 minutter. Du skal blot bruge en minihakker eller en foodprocessor, så du kan blende din bønnecreme.

Hvid bønnecreme

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid5 minutter
Ret: Dip og dressinger
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2 små glas
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 240 g butterbeans (1 dåse)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. vand
  • 1 håndfuld frisk rosmarin
  • 1 tsk. citronsaft
  • 25 g hård ost (vesterhavsost eller parmesanost)
  • salt

Sådan gør du

  • Start med at skylle bønnerne grundigt.
  • Hak løg og hvidløg groft. Steg det på en pande med olie. Lad det derefter køle af.
  • Blend alle ingredienserne sammen i en minihakker.
  • Smag til med citron og salt.
  • Kom på små glas og opbevar i køleskabet. Velbekomme!

Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.

4 Kommentarer

Anna 29. maj 2014 - 11:22

Sikke et lækkert tip! Jeg er hjemme hos mine forældre i jylland og det er lidt svært med mad som hele familien har lyst til, så jeg overvejer at foreslå tapas en aften – der kan alle jo få lidt af hvert! Og der vil jeg da lave denne bønnecreme som alternativ til hummus og pesto! Tak for tippet :D

Anna

Reply
Stinna 29. maj 2014 - 12:53

Det var da en god idé! :-)

Reply
Lise 10. oktober 2014 - 20:53

UHM!!! Ser lækkert ud! Minder den om bønnecremen fra Langhoff og Juul? Den er jeg sygeligt forelsket i ;)

Reply
Stinna 12. oktober 2014 - 16:40

Det var der jeg fik idéen, men kan faktisk ikke huske hvordan den fra Langhoff og Juul smager :-D

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.