Ribssirup

af Stinna

Ribssirup smager af sommer og er virkelig nemt at lave. Ribs, vand og sukker koges blot sammen og sies derefter. Så har du den skønneste hjemmelavede bærsirup, som kan bruges på skyr, ovenpå pandekager eller i drinks.

Sirup med ribs

I denne opskrift har jeg brugt frosne bær. Du kan også sagtes bruge friske ribs, men måske mængden skal justeres en smule. Siruppen kommes på et skoldet glas og opbevares i køleskabet.

Konsistensen på din hjemmelavede sirup afhænger meget af, hvor længe du koger den. Hold derfor øje med konsistensen undervejs. Hvis den bliver for tynd, skal du blot koge den noget længere – og hvis du ender med en for tyk sirup, så kom lidt mere vand i og kog igen.

Ribssirup

Skøn sirup lavet af ribs og sukker
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Ret: Søde snacks
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 portion
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 100 g frosne ribs
  • 100 g sukker
  • 1 dl vand

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en gryde og kog det hele sammen.
  • Efter 10 minutter moses ribs med en gaffel. Lad det koge videre i 10 minutter.
  • Når siruppen har sirup-konsistens (obs – den bliver tykkere når den køler af) sies siruppen.
  • Kom sirup på et skoldet glas. Opbevares i køleskabet.

Noter

Hvis din sirup bliver for tyk, kan du koge den op igen med lidt mere vand. 

Bærsirup

I denne opskrift har jeg brugt ribs, men jeg tænker sagtens at man kan bruge andre bær. Fx tror jeg at solbær vil smage helt fantastisk.

Ribssirup holdbarhed

Denne sirup kan sagtens holde sig 2-3 uger på køl, hvis du husker at skolde glasset grundigt. Det kan sikkert også sagtens holde sig endnu længere.

Ribssirup

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.