Ribssirup smager af sommer og er virkelig nemt at lave. Ribs, vand og sukker koges blot sammen og sies derefter. Så har du den skønneste hjemmelavede bærsirup, som kan bruges på skyr, ovenpå pandekager eller i drinks.
Sirup med ribs
I denne opskrift har jeg brugt frosne bær. Du kan også sagtes bruge friske ribs, men måske mængden skal justeres en smule. Siruppen kommes på et skoldet glas og opbevares i køleskabet.
Konsistensen på din hjemmelavede sirup afhænger meget af, hvor længe du koger den. Hold derfor øje med konsistensen undervejs. Hvis den bliver for tynd, skal du blot koge den noget længere – og hvis du ender med en for tyk sirup, så kom lidt mere vand i og kog igen.
Ribssirup
Ingredienser
- 100 g frosne ribs
- 100 g sukker
- 1 dl vand
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en gryde og kog det hele sammen.
- Efter 10 minutter moses ribs med en gaffel. Lad det koge videre i 10 minutter.
- Når siruppen har sirup-konsistens (obs – den bliver tykkere når den køler af) sies siruppen.
- Kom sirup på et skoldet glas. Opbevares i køleskabet.
Noter
Bærsirup
I denne opskrift har jeg brugt ribs, men jeg tænker sagtens at man kan bruge andre bær. Fx tror jeg at solbær vil smage helt fantastisk.
Ribssirup holdbarhed
Denne sirup kan sagtens holde sig 2-3 uger på køl, hvis du husker at skolde glasset grundigt. Det kan sikkert også sagtens holde sig endnu længere.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.