Kandiseret appelsinskal er en ægte julesnack. Kandiserede appelsiner er en skøn form for hjemmelavet slik, som passer perfekt til julen.

Kandiseret appelsin
Kandiseret appelsinskal er lavet af økologiske appelsiner, hvor frugtkødet skæres fra. Appelsinskallen skæres i tynde strimler og koges i sukkerlage. Derefter tørres skallerne og drysses med sukker – og dyppes i mørk chokolade. Hvis du kan lide orangechokolade, så vil du også elske disse appelsinskaller. De smager helt vildt godt og er en lidt anderledes julesnack.
Kandiseret appelsinskal med chokolade
Ingredienser
- 4 stk. store appelsiner, økologiske (cirka 1kg)
- 3 dl vand
- 300 g sukker
- 1 spsk. honning
- 100 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Start med at vaske appelsinerne grundigt. Skær dem i både og skær frugtkødet fra. Skær det meste af det hvide fra. Skær appelsinskallen i tynde strimler – cirka 0,5 cm bredde.
- Kom appelsinskallerne i en gryde med vand og lad det koge i 5 minutter. Hæld vandet fra. Tilsæt nyt vand og kog det igen i 5 minutter. Hæld vandet fra.
- I en gryde kommes vand og sukker. Kog det op og tilsæt appelsinskallerne. Lad det koge i 25 minutter. Tilsæt 1 spsk. honning og lad det koge i 5 minutter. Hæld sukkerlagen fra (gem den evt. til drinks).
- Fordel appelsinskallerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Tænd ovnen på 50 grader varmluft og bag appelsinskallerne i 3 timer (alternativt kan du lade skallerne tørre et par dage på bagepapir.
- Lad appelsinskallerne tørre et par timer ved stuetemperatur og vend dem i sukker.
- Smelt chokolade over et vandbad. Dyp den ene ende af appelsinen i chokolade. Placer skallerne på et stykke bagepapir og lad chokoladen størkne.
- Opbevares i en lufttæt beholder.
Juleopskrifter
Søde sager hører julen til. Derfor elsker jeg også julelækkerier og især julebag. Prøv også gerne mine juleboller med kanel eller Juleboller med risengrød – risengrødsboller.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
1 Kommentar
Det ser dejligt ud! Bliver de seje i konsistensen eller bløde som vingummi?