Jordbærtrifli med sprød mandel-crumble, flødeskum med citron, hvid chokolade og de skønneste jordbær. Denne dessert er perfekt som dessert efter grillmad – og så tager den næsten ingen tid at lave.
Trifli med jordbær
Denne jordbærtrifli er virkelig nem at lave. Mandel-crumble laves i ovnen og kan sagtens laves i forvejen. Derefter piskes flødeskum og vendes med vaniljesukker og citron. Til sidst skæres jordbær i skiver og den hvide chokolade hakkes groft. Nemt og lækkert – og en dessert der kan laves på næsten ingen tid.
Jordbærtrifli
Denne trifli er med hele friske bær. Du kan sagtens skifte jordbær ud med andre bær – fx blåbær eller hindbær. Jeg kan bedst lide at jordbær er friske, men ellers kan du koge dem som en kompot og komme i. Eller bruge rabarberkompot.
Jordbærtrifli
Ingredienser
Mandel-crumble
- 50 g sukker
- 50 g havregryn
- 50 g smør
- 50 g mandler, grofthakkede
- 1 tsk. vaniljesukker
Citronflødeskum
- 2 dl piskefløde
- 1/2-1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. revet citronskal
Servering
- 400 g friske jordbær
- 50 g hvid chokolade
Sådan gør du
Mandel-crumble
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen. Brug evt. hænderne. Fordel dejen i en form beklædt med bagepapir, så det er i et jævnt lag (cirka 0,5-1cm). Bages i ovnen til det er gyldent i cirka 10-12 minutter.
- Tag det ud af ovnen og lad det køle af. Når det er afkølet, brækkes det i mindre stykker.
Citronflødeskum
- Pisk flødeskum let. Det må endelig ikke piskes for meget. Riv citronskal fint og vend citronskal og vaniljesukker i. Pas på med ikke at røre for meget i det.
Servering
- Vask jordbær og skær dem i skiver. Hak den hvide chokolade groft.
- I et glas fordeles jordbær, mandel-crumble og flødeskum. Top glasset med flødeskum og hvid chokolade.
- Nydes med det samme.
Følger du med på Instagram? Ellers er du velkommen til at følge med.