Ispinde lavet af 2 ingredienser – nemlig kondenseret mælk og fløde. Det her er nok de nemmeste ispinde til varme dage. Fløden skal blot piskes sammen og vendes med kondenseret mælk – og så skal det bare i fryseren. Hvis du ønsker, kan de til sidst dyppes i lidt mørk chokolade.
Ispinde med kondenseret mælk
Ved at blande flødeskum med kondenseret mælk, får man en sød og virkelig cremet is. Der dannes ingen irriterende krystaller, men bare en virkelig skøn is. Det kræver selvfølgelig at du kan lide kondenseret mælk og fløde. Ellers tænker jeg sagtens, at der kan tilsættes smag til isen – fx vanilje, bærsirup eller andet.
Nemme opskrift på is
Hvis du vil lave nem is uden ismaskine, så er kondenseret mælk en genial ingrediens. Hvis du ikke har is-forme, så kan isen også kommes i en beholder. Opskriften herunder rækker til 6-8 små is.
Ispinde
Ingredienser
- 2,5 dl piskefløde
- 200 g kondenseret mælk (købes på dåse)
- 100 g mørk chokolade (kan undlades)
Sådan gør du
- Start med at piske flødeskum let.
- Vend forsigtigt det kondenserede mælk i. Det skal vendes godt sammen, så der ikke er klumper i.
- Kom ismassen i isforme og sæt på frys i minimum 4 timer.
- De frosne ispinde kan dyppes i chokolade.
Noter
Opskrifter med kondenseret mælk
Kondenseret mælk er skønt i mange opskrifter. Prøv fx at tilsætte lidt kondenseret mælk til din iskaffe – eller lav en portion kokostoppe.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
2 Kommentarer
De blev godkendt af hele familien
Dejligt, mange tak for tilbagemeldingen :-)