Ispinde med 2 ingredienser

af Stinna

Ispinde lavet af 2 ingredienser – nemlig kondenseret mælk og fløde. Det her er nok de nemmeste ispinde til varme dage. Fløden skal blot piskes sammen og vendes med kondenseret mælk – og så skal det bare i fryseren. Hvis du ønsker, kan de til sidst dyppes i lidt mørk chokolade.

Ispinde med kondenseret mælk

Ved at blande flødeskum med kondenseret mælk, får man en sød og virkelig cremet is. Der dannes ingen irriterende krystaller, men bare en virkelig skøn is. Det kræver selvfølgelig at du kan lide kondenseret mælk og fløde. Ellers tænker jeg sagtens, at der kan tilsættes smag til isen – fx vanilje, bærsirup eller andet.

Nemme opskrift på is

Hvis du vil lave nem is uden ismaskine, så er kondenseret mælk en genial ingrediens. Hvis du ikke har is-forme, så kan isen også kommes i en beholder. Opskriften herunder rækker til 6-8 små is.

Ispinde

Opskriften herunder giver 6-8 små is.
Forb. tid10 minutter
Frys4 timer
Ret: Dessert
Køkken: Vegetarisk
Antal: 8 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 2,5 dl piskefløde
  • 200 g kondenseret mælk (købes på dåse)
  • 100 g mørk chokolade (kan undlades)

Sådan gør du

  • Start med at piske flødeskum let.
  • Vend forsigtigt det kondenserede mælk i. Det skal vendes godt sammen, så der ikke er klumper i.
  • Kom ismassen i isforme og sæt på frys i minimum 4 timer.
  • De frosne ispinde kan dyppes i chokolade.

Noter

Tip: Pak de frosne ispinde ind i bagepapir og kom dem i en bøtte. Sæt dem på frys – så er der skønne is til varme sommerdage. 

Opskrifter med kondenseret mælk

Kondenseret mælk er skønt i mange opskrifter. Prøv fx at tilsætte lidt kondenseret mælk til din iskaffe – eller lav en portion kokostoppe.

Ispinde med kondenseret mælk

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

2 Kommentarer

Merve 1. september 2024 - 14:44

5 stars
De blev godkendt af hele familien

Reply
Stinna 4. september 2024 - 13:26

Dejligt, mange tak for tilbagemeldingen :-)

Reply
5 from 1 vote

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.