Appelsinsirup med vanilje og sukker. Denne nemme hjemmelavede sirup smager helt fantastisk og kan bruges på både pandekager, vafler eller risengrød.
Opskrift på hjemmelavet appelsinsirup
Appelsinsirup er utrolig nemt at lave og smager virkelig skønt. Det kan bruges hele året, men passer især godt til jul. Lav gerne dobbeltportion, når du alligevel er i gang.
Opskriften herunder rækker til 1 lille glas. Du kan derfor med fordel lave dobbeltportion.
Ret: Søde snacks
Køkken: Vegetarisk
Servings: 1glas
Author: Stinna
Ingen stjerner endnu
Ingredienser
1dlsukker
1dlfriskpresset appelsinsaft
1stk.vaniljestang
1stk.appelsin, skallen fintrives
Sådan gør du
Start med at skrabe vaniljekorn ud af vaniljestangen.
Riv appelsinskallen fint.
Kom vaniljekorn, vaniljestang, appelsinsaft, sukker og appelsinskal i en gryde.
Lad siruppen småkoge, til den har sirupkonsistens. Du kan teste konsistensen ved at komme en smule på en teske og lade det køle af. Hvis den bliver for tyk, kan du komme en smule vand i.
Kom siruppen i en lufttæt beholder og opbevar den på køl.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.