Karamelpopcorn er hjemmelavede lækre popcorn, som er vendt i en lækker karamel. De er søde, salte, sprøde og knasende – og er den helt perfekte snack. De søde popcorn er overraskende nemme at lave og kræver ingen specielle ingredienser.
Opskrift på karamelpopcorn
Karamelpopcorn laves ud af helt almindelige popcorn, som poppes i en gryde. Derefter vendes de rundt i en hjemmelavet karamel, som ligeledes laves i en gryde. Karamelsaucen er lavet af sukker, fløde og en smule natron. Natron medvirker til, at karamellen er nemmere at fordele på de salte popcorn. Herhjemme spises de sprøde popcorn som snack. Men de vil også være gode til børnefødselsdag eller filmaften i sofaen.
Karamelpopcorn
Ingredienser
- 1 dl popcorn
- groft salt
- 1 spsk. kokosolie
Karamel
- 130 g sukker
- 60 g smør (almindelig, saltet smør)
- 1 tsk. natron
Servering
- groft salt
Sådan gør du
Popcorn
- Start med at smelte kokosolie i en gryde. Tilsæt popcorn og pop popcorn som du plejer. Sorter derefter de upoppede kerner fra. Drys popcorn med salt.
Karamel
- Kom sukker i en gryde og smelt det ved middelvarme. Husk at røre det i undervejs. Når sukkeret er smeltet (det skal ikke blive mørkt, men lysebrunt) tilsættes smør. Rør rundt til smør er smeltet. Tag gryden af blusset.
- Tilføj natron og rør det godt sammen.
- Hæld karamellen over i gryden med popcorn. Vend det hurtigt sammen med en ske.
- Fordel de søde popcorn på et stykke bagepapir. Lad dem køle helt af, inden de brækkes fra hinanden.
Kan karamelpopcorn laves i forvejen?
Du kan godt lave disse lækre popcorn i forvejen, hvis du sørger for at opbevare dem i en lufttæt beholder. Jeg synes dog de er bedst, hvis de spises den dag de er lavet.
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.