Ristede græskarkerner – ovnristede

af Stinna

Ristede græskarkerner - ovnristedeRistede græskarkerner – ovnristede

Ristede græskarkerner – ovnristede græskarkerner med salt. Da jeg i sidste uge lavede spicy græskarsuppe, havde jeg en masse græskarkerner til overs. Jeg brugte dem til at lave lækre, knasende græskarkerner, som er perfekt som topping ovenpå suppen.

Det er nemt at lave og virkelig billigt, da kernerne jo desværre ellers nok havde endt i skraldespanden. Jeg har valgt at bruge salt og soya til mine græskarkerner, som giver dem en virkelig skøn smag.

Derudover kan jeg anbefale disse soyaristede mandler: Soyamandler.


★ Ristede græskarkerner – ovnristede 

Græskarkerner fra 1 hokkaidogræskar

1-2 spsk olivenolie

salt

peber

1 tsk. soya

andre krydderier – fx spidskommen, paprika og chili

Fremgangsmåde:

  1. Min kammerat viste mig en smart metode, til at få kernerne helt rene. De skal koges i en gryde med vand. Lad dem koge nogle minutter. Bagefter er det orange snask nemt at fjerne.
  2. Kom græskarkernerne i en skål. Kom olie, soya og krydderier ved. Rør rundt.
  3. Fordel kernerne på en bageplade.
  4. Bages ved 200 grader varmluft til de er gyldne og sprøde.
  5. Lad dem køle af os spis dem som snack eller som topping.

Ristede græskarkerner - ovnristede

Print Friendly, PDF & Email
8 Kommentarer

8 Kommentarer

Sanne 22. september 2015 - 16:05

Hej Stinna!

Er vild med dine opskrifter :-)
Lader du bare skallen blive på græskarkernerne? Sidste gang jeg spiste hokkaidogræskar, gemte jeg kernerne, men var ikke sikker på om skallen ville smage godt, og om den kunne spises, så efter et par dage røg de i skraldespanden…

Reply
Stinna 22. september 2015 - 19:30

Hej Sanne,
dejligt at du kan bruge opskrifterne!
Jeg beholder skallen på. Den smager virkelig ikke godt, når den er rå. Men efter en tur i ovnen er den knasende sprød – virkelig lækker! :-) Skriv gerne, hvis du får det afprøvet!

Reply
Maya 22. september 2015 - 22:37

Jeg har prøvet din opskrift, ja både suppen og kærnen suppen smagte virkelig godt ☺ kærnerne nåede jeg ikke at smage, men min mand spiste dem alle , uden at gemme en eneste kærne til mig :) så jeg går ud fra at de må have smagt fantastisk

Reply
Stinna 23. september 2015 - 09:52

Tak for din kommentar, dejligt at I kunne lide opskrifterne. Men du må da hellere lave kernerne igen, siden du slet ikke fik dem smagt :-)

Reply
Lisa 23. september 2015 - 11:46

Herhjemme har vi lavet noget lignende. Dog endte det med at jeg måtte smide alle kernerne ud efterfølgende. De var simpelthen for tørre og smagte ikke særlig godt.

Reply
Stinna 24. september 2015 - 11:44

Øv da :-) Disse blev lækre og spist samme aften.

Reply
Ovnbagte græskar fritter med citronskal, krydderurter og parmesanost 17. oktober 2016 - 15:55

[…] Kernerne kan bruges til Ovnristede græskarkerner. […]

Reply
Græskarsuppe røde linser, kokosmælk og karrypasta - spicy græskarsuppe 7. oktober 2017 - 10:58

[…] er toppet med soyaristede mandler, lidt forårsløg og nigellafrø. Du kan også lave dine egne ristede græskarkerner, så undgår man også at smide de kerner ud, som er inde i dit […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.