Vegetarisk broccolisalat med creme fraiche dressing

af Stinna

Vegetarisk broccolisalat med creme fraishe dressing

Skøn vegetarisk broccolisalat med creme fraiche dressing og sprøde ovnbagte rødbeder på toppen. I søndags fik jeg sådan lyst til salat, at jeg gik i køkkenet og lavede denne broccolisalat. Jeg har forsøgt at lave den lidt traditionelle broccolisalat vegetarisk, ved at udskifte bacon med sprøde skiver ovnbagt rødbede. Det giver salaten lidt knasende og salt, som jeg synes passer virkelig godt sammen med den rå broccoli og cremede dressing.

Jeg spiste salaten som et måltid i sig selv, men ellers kan den serveres som tilbehør – fx til spicy bønnedeller med feta.

Vegetarisk broccolisalat med creme fraishe dressing

Jeg har skrevet at salaten rækker til 2 personer. Det er lidt svært at angive, da jeg er ret vild med at spise meget salat. Hvis den fungerer som tilbehør, vil jeg sige at der er broccolisalat til fire personer.

Den lidt fede dressing passer virkelig godt sammen med de salte og sprøde ovnbagte rødbeder!

Vegetarisk broccolisalat med creme fraiche dressing

Ret: Salat
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna

Ingredienser

ovnbagte rødbeder:

  • 2 stk. små rødbeder
  • olie
  • salt

salaten:

  • 1 stk. broccoli
  • 1/2 rødløg

dressing:

  • 1-2 dl creme fraiche
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 fed hvidløg presset
  • salt
  • peber

topping:

  • 1 håndfuld græskarkerner
  • lidt tørrede tranebær
  • evt. lidt frisk timian

Sådan gør du

  • Fremgangsmåde:
  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask rødbeder godt og skær dem i tynde skiver.
  • Fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld lidt olie over og drys med salt.
  • Bages i ovnen ca. 15-20 minutter - hold øje med dem, det afhænger af ovn og rødbedernes tykkelse.
  • Imens laves salaten.
  • Vask broccoli og skær dem i grove stykker.
  • Hak løg fint.
  • Kom broccoli og løg i en skål og bland det godt sammen.
  • I en skål blandes dressingen. Smag til med salt og peber.
  • Vend salaten i dressingen.
  • Top med de bagte rødbeder og top med græskarkerner, tørrede tranebær og evt. lidt frisk timian.
  • Velbekomme!

Vegetarisk broccolisalat med creme fraishe dressing Vegetarisk broccolisalat med creme fraishe dressing Vegetarisk broccolisalat med creme fraishe dressing

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

2 Kommentarer

2 Kommentarer

Nanna-Gro 9. maj 2017 - 15:03

Hvor længe vil du vurdere, at salaten kan holde sig? :)

Reply
Stinna 10. maj 2017 - 07:55

Jeg tænker et par dage i køleskabet :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy