Skøn vegetarisk broccolisalat med creme fraiche dressing og sprøde ovnbagte rødbeder på toppen. Denne opskrift er en vegetarisk version af den klassiske broccolisalat.
Vegetarisk broccolisalat
Jeg har forsøgt at lave den lidt traditionelle broccolisalat vegetarisk, ved at udskifte bacon med sprøde skiver ovnbagt rødbede. Det giver salaten lidt knasende og salt, som jeg synes passer virkelig godt sammen med den rå broccoli og cremede dressing. Salaten er toppet med tranebær og græskarkerner, som passer perfekt til den skønne salat.
Den lidt fede dressing passer virkelig godt sammen med de salte og sprøde ovnbagte rødbeder.
Vegetarisk broccolisalat med creme fraiche dressing
Ingredienser
Ovnbagte rødbeder:
- 200 g rødbeder
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. soyasauce
Salaten:
- 2 stk. broccoli (cirka 700g)
- 1 stk. rødløg
Dressing:
- 250 g creme fraiche (gerne 18%)
- 1 spsk. citronsaft
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 fed hvidløg (finthakket eller presset)
- 1/2 tsk. sukker
- salt
- peber
Topping:
- 1 håndfuld græskarkerner
- 1 håndfuld tørrede tranebær
Sådan gør du
Ovnbagte rødbeder
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
- Skræl rødbederne og skær dem i tynde skiver.
- Kom rødbederne i en skål. Hæld olie og soyasauce over og vend det rundt. Fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bages i ovnen ca. 15-20 minutter – hold øje med dem, det afhænger af ovn og rødbedernes tykkelse.
Salaten
- Imens laves salaten.
- Vask broccoli og skær dem i grove stykker.
- Hak løg fint.
- Kom broccoli og løg i en skål og bland det godt sammen.
Dressing
- I en skål blandes dressingen. Smag til med salt og peber.
- Vend salaten i dressingen.
Servering
- Top med de bagte rødbeder og top med græskarkerner og tørrede tranebær.
- Velbekomme!
Jeg spiste salaten som et måltid i sig selv, men ellers kan den serveres som tilbehør – fx til vegetarfrikadeller med edamamebønner.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
2 Kommentarer
Hvor længe vil du vurdere, at salaten kan holde sig? :)
Jeg tænker et par dage i køleskabet :-)