Vegetarisk broccolisalat med creme fraiche dressing

af Stinna
Vegetarisk broccolisalat

Skøn vegetarisk broccolisalat med creme fraiche dressing og sprøde ovnbagte rødbeder på toppen. Denne opskrift er en vegetarisk version af den klassiske broccolisalat.

Vegetarisk broccolisalat

Jeg har forsøgt at lave den lidt traditionelle broccolisalat vegetarisk, ved at udskifte bacon med sprøde skiver ovnbagt rødbede. Det giver salaten lidt knasende og salt, som jeg synes passer virkelig godt sammen med den rå broccoli og cremede dressing. Salaten er toppet med tranebær og græskarkerner, som passer perfekt til den skønne salat.

Den lidt fede dressing passer virkelig godt sammen med de salte og sprøde ovnbagte rødbeder.

Vegetarisk broccolisalat med creme fraiche dressing

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid20 minutter
Ret: Salat
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Ovnbagte rødbeder:

  • 200 g rødbeder
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. soyasauce

Salaten:

  • 2 stk. broccoli (cirka 700g)
  • 1 stk. rødløg

Dressing:

  • 250 g creme fraiche (gerne 18%)
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 fed hvidløg (finthakket eller presset)
  • 1/2 tsk. sukker
  • salt
  • peber

Topping:

  • 1 håndfuld græskarkerner
  • 1 håndfuld tørrede tranebær

Sådan gør du

Ovnbagte rødbeder

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skræl rødbederne og skær dem i tynde skiver.
  • Kom rødbederne i en skål. Hæld olie og soyasauce over og vend det rundt. Fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bages i ovnen ca. 15-20 minutter – hold øje med dem, det afhænger af ovn og rødbedernes tykkelse.

Salaten

  • Imens laves salaten.
  • Vask broccoli og skær dem i grove stykker.
  • Hak løg fint.
  • Kom broccoli og løg i en skål og bland det godt sammen.

Dressing

  • I en skål blandes dressingen. Smag til med salt og peber.
  • Vend salaten i dressingen.

Servering

  • Top med de bagte rødbeder og top med græskarkerner og tørrede tranebær.
  • Velbekomme!

Jeg spiste salaten som et måltid i sig selv, men ellers kan den serveres som tilbehør – fx til vegetarfrikadeller med edamamebønner.

Vegetarisk broccolisalat

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

2 Kommentarer

Nanna-Gro 9. maj 2017 - 15:03

Hvor længe vil du vurdere, at salaten kan holde sig? :)

Reply
Stinna 10. maj 2017 - 07:55

Jeg tænker et par dage i køleskabet :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.