6,8K
Tyrkisk tomatsalat med rødløg, granatæble og dild. Denne salat er fyldt med smag og er samtidig ganske simpel. Server den som tilbehør til aftensmad eller måske som en del af en tyrkisk middag.
Opskrift på tyrkisk salat
Denne tyrkiske salat er virkelig simpel og nem at lave. Hvis du ønsker en mere mættende salat, kan du tilsætte bagte kikærter med krydderier og lidt fetaost.
Tyrkisk tomatsalat
Antal: 4 portioner
Ingredienser
- 1 stk. rød peberfrugt
- 1/2 stk. agurk
- 6 stk. store tomater
- 2 stk. rødløg
- 1 håndfuld frisk dild
- 1/2 stk. granatæble (kernerne heraf)
Dressing
- 2 spsk. citronsaft
- 1 spsk. olivenolie
- 1 drys salt
- 1/2 tsk. sukker
- peber
Sådan gør du
Salat
- Start med at skære peberfrugt, agurk og tomater i tern. Skær rødløg i tynde skiver. Bland det i en skål.
- Hak dild fint og tilsæt til skålen sammen med granatæblekerner.
Dressing
- Rør ingredienserne til dressingen sammen i en skål. Hæld den over salaten og vend det godt rundt. Smag til med salt.
Tyrkisk vegetarmad
Herhjemme er vi ret vilde med tyrkisk mad, da det er fyldt med smag og særligt fyldt med friske krydderurter. Hvis du vil prøve flere tyrkiske retter, så kan jeg også anbefale vegetarisk tyrkisk pide (en slags tyrkisk pizza) og kisir – tyrkisk bulgursalat.
Du er også velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.