Tacobowl med avocado-mayo creme

af Stinna

Annonce for Svansø

Tacobowl

Tacobowl med cremet avocado-mayo creme, friske grøntsager, stegte bønner og tortillachips. Virkelig skøn og frisk mexicansk-inspireret salat. I stedet for en traditionel guacamole har jeg toppet denne lækre salat med en virkelig cremet avocadocreme, hvor jeg har tilsat Svansøes nye ‘Plantebaseret mayonnaise‘. Den plantebaserede mayonnaise er vegansk, cremet og har en fyldig smag. Udover at kunne bruges i denne opskrift, fungerer mayonnaisen også godt som dip til fritter – eller som smørelse i wraps. Dertil er den er nem at dosere, da den kommer i en praktisk emballage.

Udover den plantebaserede mayonnaise, så har Svansø netop også lanceret en ‘Plantebaseret aioli‘, som har en skøn smag af hvidløg og en ‘Plantebaseret remoulade‘. De to sidste har vi herhjemme brugt som dip til fx bønnefritter.

Salaten herunder rækker til 2 personer. – måske med en lille rest. Min kæreste nævnte, at denne avocadocreme smager bedre end den guacamole, som jeg plejer at lave – så den må siges at være godkendt.

Tacobowl med avocado-mayo creme

Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Ret: Salat
Køkken: Vegansk
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Hjemmelavede tortillachips

  • 1 stk. tortillapandekage
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt + peber

Stegte bønner

  • olie til stegning
  • 1 stk. dåse bønner (kidneybønner eller sorte bønner)
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 tsk. koriander, stødt
  • salt

Avocado-mayo creme

  • 2 stk. avocado
  • 2 spsk. Svansø 'Plantebaseret Mayonnaise'
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. spidskommen
  • Salt

Ekstra:

  • 100 g majs frosne
  • 1/2 stk. rødkål lille
  • 1 stk. gulerod
  • citronsaft ud over hele salaten til sidst

Hjemmelavet tomatsalsa

  • 2 stk. store tomater
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. bredbladet persille hakket
  • Salt
  • 2 stk. forårsløg

Sådan gør du

Tortillachips

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  • Klip en tortillapandekage i passende chips-stykker. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld olie over og vend det rundt. Drys med salt og peber. Bag dem i ovnen til de er gyldne – hold virkelig godt øje med dem, det går hurtigt.

Tomatsalsa

  • Skær tomaterne i mellemstore stykker. Kom dem i en skål.
  • Tilsæt olivenolie, citronsaft, finthakket hvidløg, hakket bredbladet persille og salt. Rør det rundt og sæt til side.

Stegte bønner

  • Skyl bønnerne grundigt. Kom olie på en stegepande. Tilsæt bønnerne, spidskommen, koriander og salt. Lad det stege i cirka 5 minutter.

Avocado-mayo creme

  • Kom alle ingredienserne i en skål. Mos det godt sammen – eller brug din minihakker/foodprocessor. Cremen får en finere konsistens i en minihakker. Smag til med salt og citron.

Grønt

  • Hæld majs op i en skål og hæld kogende vand over dem. Lad dem stå lidt og hæld så vandet fra.
  • Snit kål fint. Skræl guleroden og skær den i tynde strimler.

Taco bowl

  • Bowlen samles ved at tage lidt af alle ovenstående i en skål. Hæld citronsaft ud over – og brug også gerne dressingen fra tomatsalsaen til at hælde ud over. Spises med det samme. Velbekomme.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy