10 skønne sommersalater
Jeg vil gerne dele 10 skønne sommersalater med jer. Når vejret er godt og solen skinner, så spiser vi herhjemme en masse skønne salater. Allerhelst med sprøde og friske råvarer. Derfor vil jeg gerne dele mine 10 favoritter på sommersalat med jer her.
Sommersalat med melon
Én af mine favoritter er salat med melon. Gerne vandmelon, som bidrager med sødme og sprødhed i en salat. Disse to er mine favoritter:
- Sommersalat med vandmelon, edamamebønner og salatost.
- Sommersalat med bulgur, vandmelon, agurk, tomat og halloumi-ost.
Sommersalat som tilbehør
Som tilbehør til sommerens aftensmad kan jeg godt lide at lave en nem salat – som gerne bare skal fungere som tilbehør. De skal være friske, sprøde og kunne fungere til både pita og grill. Mine favoritter er disse:
Sommersalat til grill
Ingen sommer uden grill. Men selvom jeg elsker smagen af grill (fx grillede grøntsagsspyd), så elsker jeg måske endnu mere tilbehøret. De kan dog også sagtens fungere som måltider i sig selv, som fx til frokost. Mine favoritter er disse:
- Broccolisalat med græsk yoghurt, æble og ristede mandler.
- Sommersalat med bulgur, granatæble, feta, persille og mynte.
Sommersalat med tomat
Tomatsalat er endnu en favorit herhjemme. De søde og syrlige tomater passer skønt til salater, gerne med noget salt til. Derfor elsker jeg at lave tomatsalater med enten salatost eller en anden type ost. Mine favoritter er:
- Tomatsalat med vandmelon, mozzarella, basilikum og rødløg.
- Tomatsalat med rucola, avocado og salatost.
Som nævnt før, kan salaterne sagtens bruges til både frokost, tilbehør eller grill. Derfor får I også lige to salater til sidst – én af dem får I hele opskriften på her. Den anden er min sommerlige citrussalat med fennikel og mynte.
Sommersalat med bulgur, blomkål, tomat, agurk og vandmelon
Ingredienser
- 3 dl bulgur (ikke kogt)
- 1 lille blomkål
- 200 g cherrytomater
- 1 stk. agurk
- 200 g vandmelon
- 1 stk. rødløg
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 2 spsk. citronsaft
- 4 spsk. olivenolie
- salt og peber
- ristede mandler
Sådan gør du
- Start med at koge bulgur som anvist på posen.
- Imens klargøres grøntsagerne. Hak blomkål i små stykker, enten i en foodprocessor eller med en kniv. Kom det i en skål.
- Skær cherrytomater i halve og skær agurk og vandmelon i mindre stykker. Kom det i skålen.
- Skær rødløg i skiver og hak persille groft. Tilsæt det til skålen.
- Dressingen røres sammen i en lille skål.
- Når bulgur er færdigkogt, afkøles det (hæld evt. koldt vand over). Lad det dryppe godt af og tilsæt det til salatskålen.
- Hæld dressingen over og rør det godt rundt. Smag til med salt.
- Rist mandler på en tør pande til de er gyldne. Hak dem efterfølgende og drys dem over salaten.
- Velbekomme.
Du er også meget velkommen til at følge med på instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.