Sommersalat med vandmelon, feta, edamamebønner, perlebyg og mynte

af Stinna
Sommersalat med vandmelon, feta, edamamebønner, perlebyg og mynte

Sommersalat med vandmelon, feta, edamamebønner, perlebyg og mynte. Virkelig skøn sommersalat, som vi spiste herhjemme i sidste uge. Jeg har flere steder læst, at vandmelon i salat skulle været ret lækkert, men aldrig før fået det prøvet. Men jeg kan godt fortælle, at det altså smager virkelig skønt i en salat. Især i kombination med salt fetaost, frisk mynte (hvis du ikke kan lide mynte, så erstat det med bredbladet persille), edamamebønner og hvedekerner.

Sommersalat med vandmelon, feta, edamamebønner, perlebyg og mynte

Salaten var faktisk så god, at vi herhjemme slet ikke kunne stoppe med at smovse af den. Jeg synes den fungerer fint som et sommermåltid i sig selv, men ellers vil den virkelig også være skøn som tilbehør til sommerens grill. Vi spiste denne salat til aftensmad og endte med at spise det hele (mindes der var en lille rest), så hvis det bare er til aftensmad vil jeg sige 2-3 personer, men som tilbehør vil jeg skyde på at der er til fire personer.

Sommersalat med vandmelon, feta, edamamebønner, perlebyg og mynte

Salat:

  • 1 dl hvedekerner / perlebyg eller andet
  • 300 g vandmelon
  • 200g edamamebønner (uden bælg)
  • 1/2 finthakket rødløg
  • 1 lille håndfuld frisk mynte (eller bredbladet persille)

Dressing:

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt
  • peber

Topping:

  • fetaost eller salatost

Fremgangsmåde:

  1. Start med at koge hvedekernerne/perlebyg som anvist på pakken i letsaltet vand.
  2. Imens skæres vandmelon i tern. Tø edamamebønnerne op fra frost ved at overhælde dem med kogende vand, lad dem stå et par minutter og hæld vandet fra. Tilsæt vandmelon og edamamebønner til salatskålen.
  3. Hak rødløg og mynte fint. Tilsæt det til salaten.
  4. Dressingen laves ved at blande alle ingredienserne sammen i en skål.
  5. Når hvedekernerne er færdige (der må gerne være lidt bid i), skylles de med koldt vand (så de er kolde) og tilsættes til salatskålen.
  6. Overhæld det hele med dressingen og rør rundt.
  7. Salaten toppes med fetaost.
  8. Velbekomme.

Sommersalat med vandmelon, feta, edamamebønner, perlebyg og mynte

Print Friendly, PDF & Email

1 Kommentar

Vegetarisk madplan uge 31 - Stinna 29. juli 2018 - 13:51

[…] MANDAG: Vandmelonssalat med edamamebønner. Lav gerne dobbeltportion, så der også er til i morgen. […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.