1,8K
Salat med stegt blomkål, fetaost og vindruer. Skøn og anderledes salat, som især er god som tilbehør.
Opskrift på salat med blomkål
I denne opskrift er blomkål stegt på panden med paprika. Men du kan sagtens tilføje endnu mere smag til salaten – prøv fx også at drysse lidt spidskommen, chili og balsamico på dine blomkål.
Opskriften rækker som tilbehør til 4 personer – selvfølgelig alt efter, hvor meget der serveres til.
Salat med stegt blomkål
Antal: 4 portioner
Ingredienser
Stegt blomkål
- 1 stk. blomkål (mellem)
- 20 g smør
- 1 tsk. paprika
- 1 drys salt
Salat
- 2 håndfulde frisk spinat
- 150 g vindruer
Dressing
- 1-2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. æblecidereddike (eller citronsaft)
- salt og peber
- 1 drys tørret chili
Servering
- 100 g salatost eller fetaost
Sådan gør du
Stegt blomkål
- Start med at skære blomkål i små buketter.
- Kom smør på en pande. Tilsæt blomkål pg paprika. Lad det stege i cirka 5-10 minutter. Blomkålen skal stadig have bid. Drys med salt og sæt til side.
Salat
- Skyl spinat og kom det i en skål. Halver druerne og kom dem i skålen.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og hæld det over salaten.
Servering
- Fordel stegt blomkål (afkølet) over salaten og top med fetaost. Velbekomme!
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.