Salat med mozzarella og fersken er en skøn kombination. Salaten er nem at lave og pynter på et sommerbord i haven.
Sommersalat med mozzarella
Salat med fersken, mozzarella og avocado er en ægte sommersalat. Salaten er virkelig nem at lave og smager dejligt sommerligt. Denne salat med fersken er toppet med små mozzarellakugler og ristede pinjekerner, Hvis du ikke kan skaffe små mozzarellakugler, så brug bare én stor kugle du skærer i tern. De små kugler er blot lidt mere dekorative. I salaten har jeg tilsat basilikum, som giver en skøn smag af sommer.
Opskriften herunder rækker til 3-4 personer, hvis den serveres som tilbehør.
Salat med fersken, mozzarella og avocado
Ingredienser
- 1 stk. lille pose frisk spinat
- 2 stk. fersken (eller nektarin)
- 1 stk. forårsløg
- 1 stk. avocado
Dressing:
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. mørk balsamico
- salt og peber
Topping
- 25 g pinjekerner (ristede på en tør pande)
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 70-100 g små mozzarellakugler
Sådan gør du
Salat
- Skyl spinat grundigt og kom det i en skål.
- Skær fersken i små både og kom det i skålen.
- Skær forårsløg i tynde skiver og avocado i tern. Tilsæt det til skålen.
Dressing
- Rør dressingen sammen i en skål. Fordel det over salaten og vend det godt rundt.
Topping
- Rist pinjekernerne på en tør pande. Drys dem over salaten.
- Halvver de små mozzarellakugler og kom dem på salaten. Top salaten med en håndfuld basilikumsblade.
- Velbekomme.
Tilbehør til salat
Hvis du mangler tilbehør til denne salat, så prøv disse lækre vegetariske grillspyd. Hvis du ikke skal grille, så vil jeg anbefale mine allerbedste vegetariske frikadeller.
Du kan sagtens skifte mozzarellakugler ud med fx salatost eller helt undlade dem. Men giv dem gerne en chance, for de smager skønt i denne salat.
Du er også meget velkommen til at følge med på Instagram, hvor jeg deler endnu flere billeder.