Pæresalat

af Stinna

Pæresalat med grønkål, fetaost, persille og saltede mandler. Skøn og virkelig smagfuld efterårssalat.

Salat med pære

Normalt bruger jeg æbler i mine salater. Men pærer giver en skøn smag og sprødhed i salater. Jeg synes at pærer smager skønt sammen med grønkål, fetaost og saltede mandler. Fordi at pærer ikke smager af meget i sig selv, så laver jeg en god dressing til at vende over.

Pæresalat med fetaost og saltede mandler

Opskriften rækker som tilbehør til 4 personer.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Ret: Salat
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 5 stængler frisk grønkål
  • 2 stk. pærer
  • 75 g salatost eller fetaost
  • 1 stor håndfuld persille, finthakket

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. lys eddike eller vinaigrette
  • salt og peber
  • 0,5 tsk. honning

Sådan gør du

  • Vask grønkål godt og bræk bladene fra stænglen. Hak det fint. Kom grønkål i en skål.
  • Rør dressingen sammen og hæld over grønkål. 'Masser' nu grønkål med dine hænder. Det gør grønkålen blød og lækker.
  • Hak persille fint og vend det i salaten. Skær pærer i skiver og tilsæt til salaten.
  • Top pæresalaten med saltmandler og fetaost.
  • Velbekomme.

Efterårssalater

Selvom mange spiser mest salat om sommeren, så er salater også skønne i efteråret og vinteren. Prøv fx denne grønkålssalat med bagte gulerødder med marrokansk dressing eller grønkålssalat med stegt karameliseret græskar, æble og feta.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.