4,2K



Pæresalat med grønkål, fetaost, persille og saltede mandler. Skøn og virkelig smagfuld efterårssalat.

Salat med pære
Normalt bruger jeg æbler i mine salater. Men pærer giver en skøn smag og sprødhed i salater. Jeg synes at pærer smager skønt sammen med grønkål, fetaost og saltede mandler. Fordi at pærer ikke smager af meget i sig selv, så laver jeg en god dressing til at vende over.
Pæresalat med fetaost og saltede mandler
Opskriften rækker som tilbehør til 4 personer.
Servings: 4 personer
Ingredienser
- 5 stængler frisk grønkål
- 2 stk. pærer
- 75 g salatost eller fetaost
- 1 stor håndfuld persille, finthakket
Dressing
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. lys eddike eller vinaigrette
- salt og peber
- 0,5 tsk. honning
Topping: Saltede mandler
Sådan gør du
- Vask grønkål godt og bræk bladene fra stænglen. Hak det fint. Kom grønkål i en skål.
- Rør dressingen sammen og hæld over grønkål. 'Masser' nu grønkål med dine hænder. Det gør grønkålen blød og lækker.
- Hak persille fint og vend det i salaten. Skær pærer i skiver og tilsæt til salaten.
- Top pæresalaten med saltmandler og fetaost.
- Velbekomme.
Efterårssalater
Selvom mange spiser mest salat om sommeren, så er salater også skønne i efteråret og vinteren. Prøv fx denne grønkålssalat med bagte gulerødder med marrokansk dressing eller grønkålssalat med stegt karameliseret græskar, æble og feta.

