Kikærtesalat med halloumi, granatæble og bulgur. Kikærtesalaten er fyldt med smag og kan spises som enten tilbehør eller en måltidssalat.

Kikærtesalat
Denne salat er fyldt med de skønneste ingredienser. Dressingen er skønt krydret og så er salaten toppet med halloumi, som er en mild grillost. Halloumi steges på en pande og er helt perfekt i salater. Salaten er tilsat kikærter, som steges på en pande med spidskommen.
Kikærtesalat med halloumi
Ingredienser
Salat
- 200 g bulgur (ukogt vægt)
- 1 stk. granatæble
- 1 håndfuld bredbladet persille (cirka 10 g)
- 1 håndfuld frisk mynte ( 10 g)
- 2 håndfulde frisk spinat (cirka 60 g)
- 1 stk. røde peberfrugter
- 5 stk. store tomater
- 1 stk. rødløg
- 1 pakke halloumiost
Stegte kikærter
- 2 dåser kikærter
- 2 tsk. spidskommen
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- 1 tsk. salt
Dressing
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. honning
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 0,5 tsk. salt
- 2 spsk. citronsaft
- 1 drys peber
Sådan gør du
- Kog bulgur i bouillonvand – koges efter anvisning på pakken, hvor der tilsættes 1 stk. grøntsagsbouillonterning.
- Lad det køle helt af.
- Lav dressingen ved at røre alle ingredienserne sammen.
- Hak mynte og persille fint. Tilsæt det til en salatskål.
- Skyl spinat og kom det i skålen.
- Hak peberfrugt i mindre tern og kom det i skålen.
- Skær rødløg i tynde skiver.
- Skær halloumi i skiver og steg dem på en varm pande (uden olie) til det er gyldent – steges på begge sider.
- Skyl kikærterne grundigt i vand.
- Kom olie på en pande og tilsæt kikærter, salt i spidskommen. Lad det stege nogle minutter.
- Hæld dressingen over salaten og tilsæt bulgur. Vend det rundt.
- Server salaten med ristede kikærter og stegt halloumi.
Tilbehør til salat
Selvom salaten er ganske mættende i sig selv, så kan den sagtens spises som tilbehør. Hvis du vil servere noget tilbehør til salaten, så prøv mine bedste vegetarfrikadeller med edamamebønner og haydari (lækker fetadip).

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.