Israelsk couscoussalat

af Stinna
Israelsk couscoussalat

Israelsk couscoussalat med perle couscous, tørrede frugter, nødder, mynte og en krydret dressing. Denne salat er fyldt med smag og skønne ingredienser.

Couscous salat

Denne salat er lavet med perlecouscous, som jeg aldrig havde hørt om før i går. Egentligt minder det mest om pasta og de har en anderledes konsistens end almindelig couscous. Hvis du ikke kan finde perlecouscous, så kan du dog sagtens bruge almindelig couscous. Salaten spiste jeg ude hos min far i går, hvor han lavede den og jeg smagte til. Den endte med at smage så skønt, at jeg gerne vil dele opskriften med jer her.

Israelsk couscoussalat

Israelsk couscoussalat. Salaten her rækker som tilbehør til 4 personer.
Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Ret: Salat
Køkken: Israelsk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 2,5 dl perle couscous (ikke kogt)

Dressing

  • 3/4 dl olivenolie
  • 1/2 tsk. sennep
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. hvid balsamico
  • salt og peber

Salat

  • 1 stk. lille rødløg
  • 1/2 stk. agurk
  • 6 stk. cherrytomater
  • 1 håndfuld blandede usaltede pistacienødder og pinjekerner i alt
  • 1 lille håndfuld friske mynteblade
  • 1 håndfuld blandede tørret abrikoser og tørrede tranebær

Sådan gør du

  • Start med at koge perle couscous som anvist på pakken. Efter kogning skal de løsnes med en ske, så de ikke hænger sammen. Lad dem køle helt af.

Dressing

  • Alle ingredienserne til dressingen røres sammen. Smag til med salt og peber.

Salat

  • Rødløg hakkes fint. Agurk og tomater skæres i tern. Kom det i en skål.
  • Rist pistacienødder og pinjekerner på en pande, til de er gyldne. Lad dem køle af.
  • Hak mynteblade og tørrede frugter. Kom det i skålen.
  • Bland nu det afkølede couscous, dressing og resten af ingredienserne sammen i skålen. Smag til med salt og peber.
  • Spises kold som tilbehør til fx falafler. Velbekomme.
Israelsk couscoussalat
Israelsk couscoussalat

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy