Hvidkålssalat med cremet dressing, dild, æbler, mandler og vindruer. Denne salat er fyldt med smag og kan både spises til frokost eller som tilbehør til aftensmaden. Hvidkål er virkelig billigt og bruges desværre ikke så ofte – men her får I min bedste opskrift på salat med hvidkål.
Hvidkålssalat med æble
Herhjemme er vi ret vilde med kål og særligt sammen med æble. Æblerne bidrager med sødme og sprødhed til salaten og klæder kål godt.
Hvidkålssalat med æble, mandler og creme fraiche dressing
Ingredienser
Dressing
- 1,5 dl creme fraiche (18%)
- 1 potte frisk dild, finthakket
- 1 fed hvidløg, presset
- 1/2 tsk. sukker
- 1 tsk. sennep
- 2 spsk. citronsaft
- salt og peber
Salat
- 700 g hvidkål
- 1 stk. æble
- 150 g vindruer
- 1 stk. rødløg
Sådan gør du
Dressing
- Start med at røre alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål. Smag til med salt.
Salat
- Snit hvidkål meget fint med en skarp kniv – eller snit det fint på et mandolinjern. Kom det i en skål.
- Skær æbler i tern og vindruer i halve. Hak rødløg fint. Kom det hele i salaten (gem lidt vindruer til pynt).
- Vend salaten sammen med dressingen. Hak mandler groft og drys på salaten. Velbekomme.
Hvidkålssalat dressing
Dressingen til denne salat er lavet af creme fraiche, frisk dild, hvidløg og en smule sennep. Min kæreste synes den smager af lækker dip – og det er altså virkelig en kompliment til denne salat.
Salater med kål
Salaten er utrolig lækker og hvis du køber et stort hvidkål, får du utrolig meget mad for pengene. Hvidkål er særligt i sæson om vinteren. Hvis du ikke kan skaffe hvidkål, kan du skifte det ud med fx spidskål. Prøv gerne min spidskålssalat med hvidløgsdressing, æble og ristede mandler. Ellers vil jeg også anbefale dig at prøve asiatisk kålsalat eller julesalat med grønkål.
Billig salat
Kålsalat er én af de billigste typer salat, du kan lave. I vintermånederen koster hvidkål og rødkål meget lidt og der er til meget salat i begge dele. Derfor kan du med fordel lave en masse kålsalat om vinteren – og så er kål virkelig sundt.
Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.