Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Halloumisalat med basilikum og tomat

af Stinna

Halloumisalat er en simpel sommersalat med friske tomater, stegt (eller grillet) halloumiost, basilikum og skøn dressing. Salaten er perfekt til sommerens grill eller som fyld i fx pitabrød.

Halloumisalat

Tomatsalat med halloumi

Har du endnu ikke smagt halloumi? Halloumiost er en grillost, som får den lækreste konsistens når den steges eller grilles. Osten bliver sprød på ydersiden og smerter ikke ved stegning – hvilket gør den helt perfekt til grill. Herhjemme bruger vi især halloumi til grillspyd eller i salater, som i denne opskrift. I denne salat serveres stegt halloumi sammen med lækre tomater, dressing med basilikum og rødløg. Det giver en skøn smag, som leder tankerne hen på sol og sommer. Prøv også at drysse salaten med lidt friske pinjekerner – det smager også skønt!

Halloumisalat med basilikumsolie og tomat

Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Ret: Salat
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 500 g cherrytomater
  • 1/2 stk. rødløg

Dressing

  • 1 håndfuld frisk basilikum, finthakket
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. sirup eller honning
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • salt og peber
  • 2 spsk. citronsaft

Stegt halloumi

  • 1 pakke halloumi
  • 1 spsk. olivenolie

Sådan gør du

Salat

  • Start med at skære tomater i kvarte og skær rødløg i fine ringe. Kom det i en skål.

Dressing

  • Rør alle ingredienserne sammen i en lille skål. Smag til med salt. Hæld dressingen over salaten og vend det rundt.

Stegt halloumi

  • Skær halloumi i skiver – cirka 0,5 cm tykke skiver. Kom en smule olivenolie på en pande og steg skiverne til de er godt gyldne på begge sider.

Servering

  • Kom halloumiskiverne på salaten og server med det samme. Velbekomme.
Halloumisalat

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy