Halloumisalat er en simpel sommersalat med friske tomater, stegt (eller grillet) halloumiost, basilikum og skøn dressing. Salaten er perfekt til sommerens grill eller som fyld i fx pitabrød.
Tomatsalat med halloumi
Har du endnu ikke smagt halloumi? Halloumiost er en grillost, som får den lækreste konsistens når den steges eller grilles. Osten bliver sprød på ydersiden og smerter ikke ved stegning – hvilket gør den helt perfekt til grill. Herhjemme bruger vi især halloumi til grillspyd eller i salater, som i denne opskrift. I denne salat serveres stegt halloumi sammen med lækre tomater, dressing med basilikum og rødløg. Det giver en skøn smag, som leder tankerne hen på sol og sommer. Prøv også at drysse salaten med lidt friske pinjekerner – det smager også skønt!
Halloumisalat med basilikumsolie og tomat
Ingredienser
- 500 g cherrytomater
- 1/2 stk. rødløg
Dressing
- 1 håndfuld frisk basilikum, finthakket
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. sirup eller honning
- 1 fed hvidløg, finthakket
- salt og peber
- 2 spsk. citronsaft
Stegt halloumi
- 1 pakke halloumi
- 1 spsk. olivenolie
Sådan gør du
Salat
- Start med at skære tomater i kvarte og skær rødløg i fine ringe. Kom det i en skål.
Dressing
- Rør alle ingredienserne sammen i en lille skål. Smag til med salt. Hæld dressingen over salaten og vend det rundt.
Stegt halloumi
- Skær halloumi i skiver – cirka 0,5 cm tykke skiver. Kom en smule olivenolie på en pande og steg skiverne til de er godt gyldne på begge sider.
Servering
- Kom halloumiskiverne på salaten og server med det samme. Velbekomme.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
2 Kommentarer
Det ser simpelthen gudommeligt ud
Tak skal du have :-)