3,4K
Grønkålssalat med granatæble, avocado og salatost. Simpel og virkelig god grønkålssalat, som sagtens kan spises til jul – eller hele året.
Grønkålssalat med granatæble
Simpel og virkelig skøn grønkålssalat med granatæble. Denne salat er ganske nem at lave og vil passe fint til julebordet. Den er simpel i smagene og kan derfor bruges som tilbehør til mange retter.
Grønkålssalat med granatæble
Antal: 4 portioner
Ingredienser
- 150 g finthakket grønkål
Dressing
- 2 spsk. olivenolie
- 1/2 stk. citron (cirka 2 spsk. citronsaft)
- salt og peber
- 1 tsk. honning
- 1/2-1 tsk. sennep
Topping
- 1 stk. granatæble (kernerne heraf)
- 75 g salatost
- 1 stk. avocado
Sådan gør du
Salat
- Vask grønkål grundigt og hak det fint. Kom det i en skål.
Dressing
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag til med salt. Vend dressingen over salaten og 'masser' dressingen sammen med kålen. Det gør grønkål lækker og 'mør'.
Servering
- Top salaten med granatæblekerner, salatost og avocado. Velbekomme.
Tips til grønkålssalaten
- Når du hælder dressingen over salaten, kan du med fordel ‘massere’ grønkålen med dressingen. Brug dine hænder til dette. Dette gør at grønkålen får en blødere konsistens og ikke virker så trevlet.
- Du kan skifte granatæble ud med appelsiner eller æbler. Prøv også at tilsætte vindruer.
- Dressingen skal smage af noget, så husk at smage til med citronsaft og salt. Du kan skifte citronsaft ud med æblecidereddike, hvis du ikke har citron hjemme.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.