Ezme er en tyrkisk salat eller en salsa, som ofte spises som forret på tyrkiske restauranter. Ezme består af peberfrugt, tomat, løg og persille. Salaten spises ofte med fladbrød og haydari.

Tyrkisk salat
Selvom ezme ofte spises som en forret, spiser vi det herhjemme som en tyrkisk salat. Derfor har jeg også lavet en smule om i opskriften, så den passer til lige vores smagsløg herhjemme. Dertil har jeg lavet en dressing med citron, som giver en skøn frisk smag. Fetaost kan sagtens undlades, men det smager virkelig skønt til.
Ezme
Ingredienser
- 4 stk. store tomater
- 1 stk. rødløg
- 1 stk. grøn peberfrugt
- 1 stk. gul peberfrugt
- 1 håndfuld frisk bredbladet persille
- 1 lille håndfuld frisk mynte
Dressing
- 1 tsk. revet citronskal
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. honning
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk. olivenolie
- salt
Topping
- 1 håndfuld salatost
Sådan gør du
- Skær alle grøntsagerne i små tern om kom dem i en skål. Hak mynte og persille fint.
Dressing
- Rør dressingen sammen i en skål og smag til med salt. Hæld dressingen over salaten og vend det godt rundt.
Servering
- Drys salaten med salatost og server. Velbekomme.
Tyrkisk vegetarmad
Denne salat vil passe perfekt som en del af en tyrkisk middag. Find mine andre opskrifter på tyrkiske vegetarretter her. Eller server salaten sammen med vegetarisk tyrkisk pide – som er en tyrkisk pizza.

Du er også meget velkommen til at følge med på Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.