Rugbrøds müsli – skøn crunchy müsli med rugbrød

af Stinna

rugbrøds müsli

Rugbrøds müsli – skøn crunchy müsli med rugbrød. Denne lækre müsli (eller granola) er lavet af en tør rest rugbrød, som vi ikke lige fik spist. Denne müsli er knasende sprød, smager skønt og så har den en skøn undertone af rugbrødssmag. Det lyder måske lidt specielt, men herhjemme var vi begge vilde med smagen.

Stop madspild – brug en rest rugbrød

Jeg hader at smide mad ud, så jeg forsøger altid at få brugt alle rester. Men nogle rester er bare lettere at bruge end andre. Så da jeg havde en rest rugbrød tilbage fra dette rugbrød, måtte jeg virkelig i tænkeboks. Normalt fryser jeg halvdelen af det hjemmebagte rugbrød ned, men det havde jeg glemt denne gang. Noget af rugbrødet blev tryllet om til disse lækre rugbrødschips, men der var stadig lidt tilbage. Det blev så lavet til denne lækre rugbrøds müsli.

rugbrøds müsli

Nu til opskriften på rugbrøds müsli.

Til denne opskrift har jeg valgt at søde med lidt rørsukker. Du kan sikkert sagtens bruge andre typer sødende, fx honning eller almindelig sukker. Derudover har jeg tilsat kanel, som giver et skønt twist til müslien.

Rugbrøds müsli
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: Morgenmad
Antal: 1 glas
Forfatter: Stinna
Ingredienser
  • 400 g rugbrød 6-7 skiver
  • 100 g mandler
  • 100 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 1/2 dl vand
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1 tsk. kanel
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 170 grader varmluft.

  2. Start med at komme rugbrød i en minihakker/food processor, eller hak det fint med en kniv. Kom det i en skål.

  3. Hak mandler groft. Tilsæt mandler, solsikkekerner og græskarkerner til skålen.

  4. På en varm pande kommes peanutbutter, vand, rørsukker og kanel. Rør det rundt, til det hele er nogenlunde opløst.

  5. Hæld det over i skålen og rør det hele godt rundt. 

  6. Fordel müsli på en bageplade beklædt med bagepapir. Placer bagepladen i midten af ovnen. 

  7. Bag nu müslien, til den er gylden og føles sprød. Rør rundt nogle gange, så den ikke bliver brændt. Alt efter ovn skal müslien have 30-35 minutter, eller længere. 

  8. Lad det køle helt af og opbevar det i en lufttæt beholder.

rugbrøds müsli rugbrøds müsli rugbrøds müsli rugbrøds müsli rugbrøds müsli
rugbrøds müsli

Følg også gerne med på min instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Print Friendly, PDF & Email
2 Kommentarer

2 Kommentarer

Christine 4. marts 2019 - 15:58

Hej Stinna.

Hvis man ikke er til peanutbutter, kan man så bruge noget alternativt til denne ellers meget lækre opskrift?

Reply
Stinna 4. marts 2019 - 20:36

Hej Christine. Hmm. Hvad med noget mandelsmør eller andet? :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.