Marmelade sødet med æbler er en skøn og nem marmelade til dig, som gerne undgår tilsat sukker. Den er lavet af ganske få ingredienser og smager virkelig skønt!
Opskrift på marmelade sødet med æbler
Vil du gerne undgå tilsat sukker? Så har du måske bemærket, at de fleste marmelader indeholder en hel del sukker. Det smager jo godt, men marmelade kan sagtens laves uden sukker. I stedet bruger jeg nemlig æbler, som skrælles og koger med i marmeladen. På den måde laver jeg en nem æble-blåbær-jordbær marmelade, som hele familien elsker. Jeg har valgt at blende min marmelade, for sådan synes husets yngste at den er bedst. Men hvis du bruger æbler der koger ud, kan du sagtens undlade at blende din marmelade.
Kom dem i en gryde sammen med blåbær, jordbær og vand.
Lad marmeladen simre til æblerne er kogt ud. Mos dem eventuelt med en gaffel eller blend marmeladen i en blender.
Hældes på et rent glas og opbevares i køleskabet.
Noter
Da denne marmelade ikke indeholder tilsat sukker, er der kort holdbarhed på den. Jeg vil tro, at den holder en uges tid i køleskabet. Frys den eventuelt ned, hvis du ikke når at spise det hele.
1 Kommentar
[…] Herhjemme spiser vi dem gerne med lidt sirup eller denne marmelade sødet med æbler. […]