Havregrød med blåbær

af Stinna


Havregrød med blåbær

Havregrød med blåbær. I weekenden da jeg åbnede køleskabet, var det gabende tomt. Jeg havde egentligt lyst til pandekager, men fordi at jeg ikke rigtigt havde ingredienserne hjemme, måtte jeg jo finde på noget andet. Valget faldt på havregrød, som jeg egentligt synes kan være lidt kedeligt, med mindre der gøres lidt for at gøre det spændende.

Jeg valgte derfor at tilsætte frosne blåbær, vaniljepulver og kokosolie til denne grød og den endte med at blive rigtig god. Det nemme fif om at gøre ens havregrød lidt mere spændende, vil jeg derfor gerne dele med jer og komme med en opskrift.

Nu skal det ikke lyde som om, at jeg ikke kan lide havregrød. Jeg er vild med grød, men en helt kedelig variant er ikke det mest spændende synes jeg. Her er lidt andre varianter af havregrøden, hvor jeg har peppet det lidt op:

Grød med sommerbær

Havregrød med kanelbagte blommer

Bagt havregrød med blåbær og hindbær

Udover at gøre selve grøden lidt mere spændende, så gør det også en del, at der kommer lidt forskellige toppings på. Herhjemme er mandler, bær og mørk chokolade altid et hit. Ellers smager det også skønt med en klat peanutbutter eller smør.

Men nu til selve opskriften.

Havregrød med blåbær (2 personer):

2,5 dl grovvalsede havregryn

2 dl vand

2 dl mælk (mandelmælk smager ekstra lækkert)

lidt salt

2 dl frosne blåbær

1 tsk. kokosolie

ét drys vaniljepulver

1-2 tsk. sirup / honning / andet sødende

toppings:

mørk chokolade

kokos

mandelflager

blåbær

Fremgangsmåde:

  1. Kom havregryn, vand, mælk og salt i en gryde.
  2. Lad det koge, til gryden er blevet lidt tyk.
  3. Tilsæt blåbær, kokosolie, vanilje og sirup og lad grøden koge færdigt.
  4. Serveres straks og toppes med ønsket topping.
  5. Velbekomme.

Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.