4,4K
Gulerodspandekager er små søde pandekager, hvor jeg har tilsat fintrevet gulerod. Det giver en skøn smag og virkelig fin farve til pandekagerne.
Gulerodspandekager
Pandekager med gulerødder er søde, små pandekager. De smager skønt og er en nem måde, at få brugt grøntsagsskuffens sidste gulerødder. I denne version har jeg tilsat kardemomme og kanel, som giver en skøn smag til de søde pandekager. Herhjemme spiser vi gulerodspandekagerne til morgenmad.
Gulerodspandekager
Antal: 10 stk.
Ingredienser
- 2 stk. æg
- 4 spsk. hvedemel
- 100 g havregryn, finvalsede
- 2 dl mælk
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. kanel
- 1/2 tsk. kardemomme
- 250 g fintrevne rulerødder
- 1 spsk. honning
- 1 drys salt
- smør til stegning
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne (pånær gulerødder) i en foodprocessor eller blender. Blend dejen, så den er ensartet.
- Skæl gulerødderne og riv dem fint på et rivejern. Rør dem i dejen.
- Steg pandekagerne på begge sider på en pande med smør. Sørg for ikke at lave dem for tykke.
- Serveres med sirup, skyr og friske bær. Velbekomme.
Opskrifter med gulerødder
Herhjemme har vi altid gulerødder i køleskabet og derfor elsker jeg også, at bruge gulerødder i både madlavningen og i bagværk. Prøv også gerne opskriften på gulerodsbrud og gulerodskage.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.