3,9K
Granola med peanutbutter, sirup og nødder. Denne granola er virkelig nem at lave og så smager den helt fantastisk på yoghurt.
Sprød granola med peanutbutter
Peanutbutter granola lyder måske en anelse specielt, men det smager virkelig skønt. Granolaen er sprød, sød og lækker. Herhjemme bruger vi den som topping på skyr eller en grøn smoothie.
Granola med peanutbutter
Antal: 1 portion
Ingredienser
- 150 g grove havregryn
- 100 g grofthakkede mandler
- 100 g kerner (fx græskarkerner)
- 100 g kokos
- 50 g peanutbutter
- 50 g sirup eller honning
- 1 drys salt
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 160 grader varmluft.
- Kom de tørre ingredienser i en skål.
- Rør peanutbutter og sirup sammen i en skål. Hvis din peanutbutter er meget fast, kan du med fordel varme blandingen op i en gryde eller tilsætte 1 spsk. vand. Fordel blandingen over de tørre ingredienser – brug gerne hænderne.
- Fordel granolaen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages midt i ovnen i cirka 15 minutter. Rør ofte undervejs – ellers risikerer du, at granolaen bliver for mørk enkelte steder.
- Lad det køle af og spis derefter på yoghurt. Opbevares i 1 uges tid i en lufttæt beholder.
Opskrift på sprød granola
Denne opskrift er på sprød granola med peanutbutter. Du kan også prøve min opskrift på klassisk hjemmelavet granola med chokolade – eller min banangranola.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.