Vegetarisk julemad

af Stinna

vegetarisk-julepostej-2

Vegetarisk julemad

Forleden modtog jeg en mail fra en læser, som gerne ville høre hvad dælen jeg gør juleaften. Når hele familien spiser and, medister og brun sauce, hvad spiser en vegetar så?

Sidste jul skrev jeg faktisk et indlæg om min menu juleaften. Men jeg vil gerne komme med forslag igen – måske flere af jer mangler inspiration?

Som for alle andre, så er julemenuen til jul noget helt særligt for mig. Jeg glæder mig i hele december til at sætte mig til bordet og til at spise den mad, som jeg faktisk kun spiser den ene gang om året. Men jeg får engang imellem det spørgsmål om, hvad en vegetar egentligt spiser til jul, nu hvor min tallerken ikke er fyldt med and.

For mig har det været vigtigt, at julemenuen skal være noget ganske særligt, selvom jeg er vegetar. Faktisk er min storesøster også vegetar og det er så hyggeligt, at vi spiser samme julemenu hver jul. Det er mig der plejer at lave julemaden, som vi tager med til jul med familien. Vi spiser dog de brunede kartofler, salaten og ris ala manden, som resten af familien også spiser.

Min julemiddag består af vegetarisk nøddepostej, vegetarisk brun sauce, rødkålssalat og brunede kartofler.

Vores menu har de sidste år bestået af:

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

Laila Noesgaard 14. december 2017 - 15:16

Hej Stinna
Jeg er ikke selv vegetar, men jeg har to piger, der er det. Til jul laver jeg tofuand til dem, og har gjort det i fire år nu. Jeg overvejer om jeg skal lave nøddepostej til dem, som vi selv kan have med til diverse julefrokoster. Så får de da lidt andet end rugbrød med tomat, agurk og æg.
Tak for masser af inspiration herinde
Laila

Reply
Stinna 21. december 2017 - 10:43

Hej Laila :-) Dejligt at du kan bruge mine opskrifter til inspiration. Jeg håber at dine piger kan lide den :-) Jeg gemmer altid noget af denne postej og spiser til julefrokost de følgende dage.

Reply
Ingelise olsen 19. december 2018 - 10:53

En halv potte timian.Mener du dermed den otte de står i .

Reply
Stinna 19. december 2018 - 11:40

Hej Ingelise, det er bare halvdelen af planten i de potter, du kan købe i supermarkedet. Det svarer til en god håndfuld frisk timian.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.