Vegetarisk julemad
‘Hvad spiser du så til jul’. Det spørgsmål har jeg som vegetar fået en del gange efterhånden – så det vil jeg gerne svare på i dag, ved at dele min julemenu med jer.
Som for alle andre, så er julemenuen til jul noget helt særligt for mig. Jeg glæder mig i hele december til at sætte mig til bordet og til at spise den mad, som jeg faktisk kun spiser den ene gang om året. Men jeg får engang imellem det spørgsmål om, hvad en vegetar egentligt spiser til jul, nu hvor min tallerken ikke er fyldt med and.
For mig har det været vigtigt, at julemenuen skal være noget ganske særligt, selvom jeg er vegetar. Faktisk er min storesøster også vegetar og det er så hyggeligt, at vi spiser samme julemenu hver jul. Det er mig der plejer at lave julemaden, som vi tager med til jul med familien. Vi spiser dog de brunede kartofler, salaten og ris ala manden, som resten af familien også spiser.
Min julemiddag består af vegetarisk nøddepostej, vegetarisk brun sauce, rødkålssalat og brunede kartofler.
Min vegetariske julemenu – her er hvad jeg spiser til vegetarisk jul:
Min julemenu består af: vegetarisk julepostej, vegetarisk brun sovs, brunede kartofler, grønkålssalat, stegte rosenkål og taffelchips.
Vegetarisk julepostej
Denne julepostej laver jeg hvert år til jul. Den er fyldt med lækre julede ingredienser – såsom mandler, æbler, dadler, knoldselleri og timian. Nogle kalder også dette for en slags vegetarisk nøddepostej. Opskriften på julepostej finder du lige her.
Vegetarisk brun sovs – som for mig er den perfekte vegetariske julesovs.
Det er min kæreste der står bag denne julesovs. Han er genial til det der med at få en masse smag frem. Så han har hjulpet mig med denne opskrift – og den er så god, at jeg laver den hvert år. Du finder opskriften på min vegetariske julesovs lige her.
Grønkålssalat med granatæblekerner og appelsin
Som tilbehør til den fede julemad, kan jeg godt lide at spise grønkålssalat. Denne variant er ekstra julet ved at være tilsat kaneldressing. Du finder opskriften på julet grønkålssalat lige her.
Til ovenstående spiser jeg også brunede kartofler (jeg finder blot en opskrift på nettet), taffelchips og derefter risalamande.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
4 Kommentarer
Hej Stinna
Jeg er ikke selv vegetar, men jeg har to piger, der er det. Til jul laver jeg tofuand til dem, og har gjort det i fire år nu. Jeg overvejer om jeg skal lave nøddepostej til dem, som vi selv kan have med til diverse julefrokoster. Så får de da lidt andet end rugbrød med tomat, agurk og æg.
Tak for masser af inspiration herinde
Laila
Hej Laila :-) Dejligt at du kan bruge mine opskrifter til inspiration. Jeg håber at dine piger kan lide den :-) Jeg gemmer altid noget af denne postej og spiser til julefrokost de følgende dage.
En halv potte timian.Mener du dermed den otte de står i .
Hej Ingelise, det er bare halvdelen af planten i de potter, du kan købe i supermarkedet. Det svarer til en god håndfuld frisk timian.