Rocky road

af Stinna

Rocky road med mælkechokolade, skumfiduser, dumle og digestive. Lækre konfektstykker som er virkelig nemme at lave.

Rocky road med skumfiduser

Rocky road er en virkelig nem snack, som laves af smeltet chokolade og alverdens lækkerier. Du kan bruge forskellige nødder, chokolade og typer af slik. I min variant har jeg brugt mælkechokolade, små skumfiduser, sprøde kiks, en smule salt og ellers dumle. Det giver den lækreste kombination af sprødt, sejt og blødt – alt sammen vendt i sød chokolade.

Rocky road med skumfiduser, dumle og sprøde kiks

Forb. tid15 min
Tilb. tid5 min
Køl2 t
Ret: Dessert, Søde snacks
Køkken: Jul
Antal: 12 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 300 g mælkechokolade
  • 80 g små skumfiduser
  • 5 stk. digestive kiks
  • 100 g dumle
  • 1 drys groft salt

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen over vandbad. Du behøver ikke at temperere den.
  • Hæld den smeltede chokolade i en skål. Tilføj hele dumle, lidt hakkede digestive (i store stykker) og små skumfiduser (gem lidt til toppen). Vend det godt sammen.
  • Fordel det i en lille form beklædt med bagepapir (cirka 15×20 cm). Pynt med skumfiduser og drys med en smule groft salt.
  • Sæt i køleskabet i cirka 2 timer, til det er størknet. Skær med en skarp kniv i mindre stykker.

Ingredienser til rocky road

I disse chokoladebrud kan du bruge alverdens forskellige ingredienser. Prøv fx:

  • Chokolade: Du kan bruge både mørk, lys og hvid chokolade. Derfor kan du lege med smagene, alt efter hvad du ellers tilsætter.
  • Slik: Prøv med dit yndlingsslik. Jeg vil prøve med M&M, dronningemandler, kinder maxi og Oreo. Kun fantasien sætter grænser.
  • Bær og nødder: Prøv også med friske bær. Hvis du bruger bær, holder de dog ikke lige så længe. Prøv også med nødder, som du hurtigt rister på en tør stegepande først.

Fyld i chokoladebrud

Smagen i dine chokoladebrud afhænger af, hvad du fylder i dem. Min version er ganske sød og børnevenlig, da jeg har brugt mælkechokolade, skumfiduser, dumle og kiks. For at opveje det søde, har jeg tilsat groft salt på toppen.

Du er også velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy