Risalamande cheesecake i glas er den skønneste juledessert, som samtidig er utrolig nem at lave.
Opskrift på risalamande cheesecake
Risalamande cheesecake er den skønneste juledessert. Så hvis du mangler en nem dessert til årets julefrokost, så vil jeg anbefale denne. Min udgave af risalamande cheesecake er uden husblas og er derfor ganske nem at lave. Du undgår nemlig at risikere klumper af husblas.
Til denne opskrift skal du bruge en rest risengrød, flødeskum, vanilje og flødeost. Du skal bruge en helt neutral flødeost – så du kan sagtens bruge den fra philadelphia eller Buko.
Bunden i denne dessert er lavet med smør og kiks. Herunder har jeg brugt bastognekiks, for at få en skøn smag af jul. Alternativt vil jeg anbefale brunkager eller andre krydrede småkager. Den skønne dessert toppes med kirsebærsauce.
Risalamande cheesecake i glas
Ingredienser
Bund
- 100 g bastogne-kiks
- 50 g smør smeltet
Risalamande-creme
- 2,5 dl piskefløde
- 500 g risengrød (kold)
- 100 g flødeost (neutral)
- 1 stk. vaniljestang (korn heraf)
- 5 spsk. flormelis
- 1 tsk. revet citronskal
- 50 g hakkede mandler (smuttede)
Topping
- Kirsebærsauce
- Hvid chokolade
Sådan gør du
Bund
- Start med at lave bunden. Kom kiks i en foodprocessor og blend det helt fint. Bland det med smeltet smør.
- Fordel massen i 6 mindre glas. Tryk det en smule sammen.
Risalamande-creme
- Pisk piskefløde til flødeskum. Sæt det til side.
- I en skål piskes flødeost, korn af vaniljestang, flormelis og revet citronskal sammen. Vend den kolde risengrød i.
- Vend derefter forsigtigt flødeskum sammen med risblandingen. Kom det i en sprøjtepose og fordel det i de 6 glas.
- Sæt glassene på køl til de skal serveres.
Servering
- Lige inden servering toppes glassene med kirsebærsauce og hvid chokolade. Server med det samme.
Risalamande cheesecake uden husblas
Denne udgave af ris ala mande cheesecake er lavet uden husblas. Derfor har jeg valgt at servere den i små glas og toppe den med færdig kirsebærsauce.
Kan man lave ris ala mande cheesecake i forvejen?
Du kan sagtens lave denne dessert i forvejen. Men vent med at hælde kirsebærsauce på, da det ellers trænger ned i cremen. Hvis du vil hælde kirsebærsauce på i forvejen, skal der husblas i kirsebærsaucen.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.