Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Pebernødder

af Stinna

Pebernødder hører julen til og pebernødderne er sprøde, fyldt med smag og nemme at lave. Derfor er pebernødderne også en småkage, som små børn kan være med til at bage.

Pebernødder

Opskrift på hjemmebagte pebernødder

Den bedste opskrift på hjemmebagte pebernødder, som smager af barndom og hyggelige traditioner. Jeg er blevet inspireret af min fasters geniale opskrift på pebernødder, men har alligevel gjort den til min egen. I min opskrift har jeg skønne krydderier, sort peber, smør, æg og appelsinskal. Det giver en virkelig god smag.

Pebernødder

Hjemmebagte pebernødder med peber, kardemomme, kanel og smør.
Forb. tid10 min
Tilb. tid7 min
Hviletid30 min
Ret: Bagværk
Køkken: Jul
Antal: 100 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 125 g sukker
  • 125 g smør, stuetemperatur
  • 1 stk. æg
  • 0,5 dl piskefløde
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk. kardemomme
  • 0,5 tsk. sort peber
  • 0,5 tsk. ingefær, stødt
  • 0,5 stk. øko appelsin (skallen af den – fintrevet)

Sådan gør du

  • Kom sukker og smør i en skål. Pisk det sammen med en håndmixer. Tilsæt fløde og æg og pisk det sammen igen.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og pisk det kort sammen. Saml dejen med hænderne. Du skal ikke ælte/røre i dejen for længe, den skal kun lige samles.
  • Kom dejen i en skål med låg og sæt den i køleskabet i 20-30 minutter.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Tril dejen til pølser og skær dem i mindre stykker. Tril dem til kugler. Du kan også blot tage små klumper dej og trille til kugler. Hvis du ønsker små pebernødder, skal de være på størrelse med kikærter inden bagning. Hvis du ønsker dem lidt større, kan du lave dem på størrelse med en hasselnød.
  • Bag pebernødderne på en bageplade med bagepapir. Der skal være afstand mellem dem, da de flader lidt ud. De små pebernødder bages cirka 6-7 minutter og de store 8-9 minutter. Hold øje med dem, der er stor forskel på ovne.
  • Lad dem køle af på en bagerist. Fortsæt med resten af dejen.
  • Opbevar de afkølede pebernødder i en lufttæt beholder. Så kan de holde cirka 1 måned.

Kan dejen laves i forvejen?

Du kan sagtens lave dejen i forvejen. Kom blot dejen i køleskabet (i en lufttæt beholder). Lad dejen stå lidt, inden du bruger den – ellers kan den være for hård at trille ud.

Gammeldags pebernødder

Pebernødderne er bagt med kanel, kardemomme, sort peber, stødt ingefær og revet appelsinskal. Du kan også bruge en færdigblanding af krydderier – men prøv denne, de smager lige som jeg husker, at pebernødder smager. Du kan skrue mere op for mængden af peber, hvis du gerne vil kunne smage at der er peber i. Min mængde gør dem børnevenlige.

Mange opskrifter indeholder fløde og det har jeg kommet i min opskrift også. Det gør dejen lækker og giver en god smag. Jeg vil anbefale at sætte dejen i køleskabet 30 minutter inden den skal bruges, da den ellers godt kan blive lidt blød.

Pebernødder
Pebernødder

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy