Korendekager er klassiske julesmåkager med kokos og korender. Denne opskrift på småkager med korender er en familiefavorit og vi bager den hvert år til jul. Det er de lækreste, sprøde kager.
Opskrift på korendekager
Jeg elsker juletraditioner og især de traditioner, der omhandler mad. I min fars familie er vi særligt vilde med hjemmebagte julesmåkager og én af dem vi bager hvert år, er disse småkager med korender. Hvis du ikke kender korender, så er det små græske rosiner. De er mindre end almindelige rosiner og har en skøn, dyb smag. De er fastere i konsistensen end rosiner og passer perfekt til disse sprøde julesmåkager.
Opskriften stammer fra min fars tante Gerda, som desværre ikke lever længere. Min farmor har dog givet mig lov til at dele familieopskriften, da den smager helt fantastisk. Ingen jul uden korendekager og jeg håber sådan, at I vil få det på samme måde.
Korendekager
Ingredienser
- 250 g smør
- 375 g hvedemel
- 2 stk. æg
- 250 g kokosmel
- 500 g sukker
- 1/2 tsk. hjortetaktsalt (opløst i 1 tsk. koldt vand)
- 125 g korender
Sådan gør du
- Start med at smelte smør i en gryde. Tag gryden af blusset, når smør er smeltet.
- Tilsæt sukker mens smøret stadig er varmt. Rør det rundt.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, pånær korender. Rør det godt sammen.
- Tilsæt korender og rør dem i. De tilføjes til sidst, så de ikke ender med at gå i stykker mens dejen røres.
- Del dejen i 2. Kom hver del på et stykke bagepapir og rul dem som 'ruller'.
- Kom dejen i køleskabet i en times tid.
- Tænd ovnen på 200 grader (over-og undervarme).
- Kom bagepapir på en bageplade.
- Skær småkagerullen i tynde skiver. Placer dem på en bageplade med lidt mellemrum. Jeg skar dem cirka 2-3 mm og trykkede dem lidt flade med hænderne, da de var på bagepapiret. Bag dem til de er gyldne i kanten. Hold godt øje med dem, der er forskel på ovne.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist. De bliver helt sprøde, når de er afkølede.
- Opbevares i en lufttæt kagedåse.
Korender kaldes også for korinter. De er små, kerneløse, tørrede vindruer og er fra den græske by Korinth.
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.
10 Kommentarer
Jeg glæder mig til at prøve opskriften på korendersmåkager.
Du skriver at ingredienserne skal røres sammen. Er det med håndmikser el. blot manuel håndkraft?
Tak for altid gode påskrifter
Hej, ja du kan blot røre dem sammen med håndkraft – eller lynhurtigt røre dem sammen på en røremaskine. Men du skal hverken piske eller ælte dejen :-)
Og tak skal du have.
De lyder spændende, dem vil jeg forsøge mig på i pr. Korender sælges de både i Rena, Bilka osv eller skal man søges specielle butikker for at købe dem?
Hej, disse er købt på nettet :-) For at få dem lidt billigere i større mængder.
Dejlige småkager, har lige bagt. Jeg brugte rosiner, det er også udmærket. Jeg lod rullerne ligge til næste dag i køleskabet og skar dem på brødmaskinen. Bh Marianne
Hvor dejligt! Og tak for tip med rosiner :-)
Wow de er lækre.
Tak for opskriften, – det bliver helt sikkert en julegenganger.
Glædelig december…
Hvor dejligt! Tak for tilbagemelding :-)
Hejsa hvor køber du koriander kan ikke finde dem nogle steder knus
Hej,
det gør jeg hos kokogkage :-)