Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Korendekager

af Stinna

Korendekager er klassiske julesmåkager med kokos og korender. Denne opskrift på småkager med korender er en familiefavorit og vi bager den hvert år til jul. Det er de lækreste, sprøde kager.

Opskrift på korendekager

Jeg elsker juletraditioner og især de traditioner, der omhandler mad. I min fars familie er vi særligt vilde med hjemmebagte julesmåkager og én af dem vi bager hvert år, er disse småkager med korender. Hvis du ikke kender korender, så er det små græske rosiner. De er mindre end almindelige rosiner og har en skøn, dyb smag. De er fastere i konsistensen end rosiner og passer perfekt til disse sprøde julesmåkager.

Opskriften stammer fra min fars tante Gerda, som desværre ikke lever længere. Min farmor har dog givet mig lov til at dele familieopskriften, da den smager helt fantastisk. Ingen jul uden korendekager og jeg håber sådan, at I vil få det på samme måde.

Korendekager

Opskriften rækker til cirka 50 stk. – men jeg talte dem ikke præcist. Det kommer nemlig helt an på, hvor store du skærer dem.
Ret: Bagværk
Køkken: Jul
Antal: 50 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 375 g hvedemel
  • 2 stk. æg
  • 250 g kokosmel
  • 500 g sukker
  • 1/2 tsk. hjortetaktsalt (opløst i 1 tsk. koldt vand)
  • 125 g korender

Sådan gør du

  • Start med at smelte smør i en gryde. Tag gryden af blusset, når smør er smeltet.
  • Tilsæt sukker mens smøret stadig er varmt. Rør det rundt.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, pånær korender. Rør det godt sammen.
  • Tilsæt korender og rør dem i. De tilføjes til sidst, så de ikke ender med at gå i stykker mens dejen røres.
  • Del dejen i 2. Kom hver del på et stykke bagepapir og rul dem som 'ruller'.
  • Kom dejen i køleskabet i en times tid.
  • Tænd ovnen på 200 grader (over-og undervarme).
  • Kom bagepapir på en bageplade.
  • Skær småkagerullen i tynde skiver. Placer dem på en bageplade med lidt mellemrum. Jeg skar dem cirka 2-3 mm og trykkede dem lidt flade med hænderne, da de var på bagepapiret. Bag dem til de er gyldne i kanten. Hold godt øje med dem, der er forskel på ovne.
  • Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist. De bliver helt sprøde, når de er afkølede.
  • Opbevares i en lufttæt kagedåse.

Korender kaldes også for korinter. De er små, kerneløse, tørrede vindruer og er fra den græske by Korinth. 

Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.

2 Kommentarer

Dorte 26. november 2023 - 08:56

5 stars
Jeg glæder mig til at prøve opskriften på korendersmåkager.
Du skriver at ingredienserne skal røres sammen. Er det med håndmikser el. blot manuel håndkraft?
Tak for altid gode påskrifter

Reply
Stinna 1. december 2023 - 11:48

Hej, ja du kan blot røre dem sammen med håndkraft – eller lynhurtigt røre dem sammen på en røremaskine. Men du skal hverken piske eller ælte dejen :-)
Og tak skal du have.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy