Annonce for Imerco
Julevafler med skønne krydderier, kanelsirup, appelsinflødeskum og mørk chokolade. Så bliver det næsten ikke mere julet og jeg spår, at disse julevafler bliver en fast juletradition herhjemme. De er gode både til morgenmad til advent eller som en sød julesnack.
De sprøde julevafler er bagt i et dobbeltvaffeljern fra Cook & Baker, som er Imercos egen serie. Det smarte ved vaffeljernet er, at det kan bage 2 vafler ad gangen – så er ventetiden på de lækre vafler kortere. Dejen er fordelt i vaffeljernet med en dejdispenser, også fra Imerco. Så slipper du for griseri med dej, da dejdispenseren gør dejen nem at fordele.

Opskrift på julevafler
Julevafler er klassiske hjerteformede vafler, som er tilsat julekrydderier og toppet med den lækreste appelsinflødeskum og kanelsirup. På den måde får de klassiske vafler ekstra smag af jul og hygge.
Opskriften herunder rækker til cirka 8 vafler. De er allerbedst, når de er nybagte.
Ingredienser
Julevafler
- 100 g smør (alm. saltet)
- 2 stk. æg
- 2 dl sødmælk
- 2 dl vand
- 225 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 drys salt
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. vaniljesukker
- 60 g sukker
Kanelsirup
- 125 g sukker
- 1 dl vand
- 1 tsk kanel
Appelsinflødeskum
- 0,25 L fløde
- 1 spsk. flormelis
- ½ appelsin
Chokolade
- 100 g mørk chokolade (70%), grofthakket
Sådan gør du
Julevafler
- Start med at smelte smør. Lad det køle helt af bagefter.
- Kom alle ingredienserne i en skål og pisk det sammen med en håndmixer. Lad dejen hvile i 10 minutter.
- Kom smør på pladerne i vaffeljernet og bag vaflerne, til de er gyldne.
Kanelsirup
- Kom vand og sukker i en gryde. Lad det koge op ved middevarme. Når sukkeret er opløst, tilsættes kanel.
- Lad det simre 6-8 minutter, til det har konsistens som sirup. Du kan teste konsistensen ved at tage lidt sirup på en teske og lade det køle af.
- Hæld siruppen på glas og lad det køle af.
Appelsinflødeskum
- Hæld fløde i en skål og tilsæt flormelis. Pisk det til flødeskum.
- Riv appelsinskal fint og vend det i flødeskummet.
Servering
- Server vaflerne med kanelsirup, appelsinflødeskum og top med grofthakket mørk chokolade.
Servering af julevaflerne
Julevaflerne kan selvfølgelig spises som de er – med lidt flormelis på. Men de sprøde vafler bliver ekstra gode, med den topping jeg har beskrevet i opskriften. Du kan lave både kanelsirup og appelsinflødeskum inden servering. Så skal du blot lave vaflerne, når de skal spises. De er nemlig allerbedst, når de er sprøde og nybagte.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.